Vatandaş isyan etti: Kiramı fitre ve zekatlarla ödemeye çalışıyorum

Vatandaş isyan etti: Kiramı fitre ve zekatlarla ödemeye çalışıyorum
Ekrem İmamoğlu'nun Konya mitingine katılan vatandaşın sözleri sosyal medyada gündem oturdu. Mitinge katılan bir vatandaş, "Fitre ve zekat yardımlarıyla ev kiramı ödemeye çalışıyorum" diyerek isyan etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Konya''da düzenlenen mitingde konuştu.

Miting sırasında Selçuklu ilçesinden gelen bir kadın, Anka Haber Ajansı’nın mikrofonuna ev kirasını ödeyemediği ve zor durumda olduğu için yardıma ihtiyacı olduğunu dile getirdi. Vatandaş, kendisine devlet tarafından verilen 750 TL yardımın yetersiz olduğunu ve çıkıp kapı kapı dolaşarak topladığı zekât ve fitrelerle geçimini sağlamaya çalıştığını belirtti.

Ayrıca, Suriyelilerin devlet tarafından desteklendiğini, ancak kendisi gibi ihtiyaç sahibi olan vatandaşların yeterince ilgi görmediğini ifade etti ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu''nun bu sorunları çözeceği umudunu dile getirdi.

"YARDIMLARLA GEÇİNİYORUM"

Vatandaş şu ifadeleri kullandı:

“Allah’tan başka hiçbir kimsem yok. Yardımlarla geçiniyorum. Devlet bana bir kuruş yardım etmiyor. 4 aydan 4 aya verdiği 750 lira bana. Ben onlarla geçinmeye çalışıyorum. Ev kiramı ödeyemiyorum. Herkesin zekatıyla, fitresiyle ev kirasını ödemeye çalışıyorum. Çıkıyorum, kapı kapı dileniyorum, bir lira, bir lira toplayıp da kendi ihtiyacımı karşılamak için. Bu belediye, bu hükümet, AK Parti; Suriyelilerden başka kimseyi beslemiyor. Bize hiç baktığı yok. İnşallah CHP, Kılıçdaroğlu gelecek, bu dertten kurtulacağız.

Çoluk çocuğum, akrabam yok, hiçbir kimsem yok. Tek bir canıma bakmadılar. Karatay Belediyesi’ne gidiyorum, bir ev versin diye. Suriyelileri eve doldurmuş, şefkat evleri diye ama bana vermediler evi. Neymiş, bir tane kedim varmış. ‘Doğal gazı, elektriği, suyu sen ödeyemezsin; senin gelirin yok’ dediler. Benim gelirim olsaydı zaten bu şefkat evlerine başvurmazdım. Ben fakir olduğum için devlete başvuruyorum bana yardım etsin diye ama onlar Suriyelileri, Afganları, onları besliyor. Kalkıp da bana yardım etmedi. Onun için ben istemiyorum AK Parti’yi. Erdoğan bunu duysun. Kalkıp da Suriyelileri beslemesin, yeter artık. Herkes onlara yardım ediyor. Bir kere benim kapımı çalıp da ‘Necisin’ demediler."

  

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.