Ütü yüzeyindeki yanık izleri meğer böyle siliniyormuş! Yöntemini bilen vazgeçemeyecek

Ütü yüzeyindeki yanık izleri meğer böyle siliniyormuş! Yöntemini bilen vazgeçemeyecek
Ütünün yüzeyinde bir yere yapışmış ve yanmış lekeler oldukça rahatsız edicidir. Bu lekeyi yok etmek ise çok kolay…

Evde ütü yapan herkesin en büyük dertlerinden biri, ütünün zeminine yapışan yanık izleridir. Bu izler varken ütü yapmak can sıkıcı olabilir. Ancak bu lekeleri çözmenin çok basit bir yolu var.

Çoğu kişinin bilmediği bir yöntemle sinirlerinizi bozan ütü yanık lekelerinden kurtulabilirsiniz. Bunun için iki yöntem bulunuyor. Bilmeyenlerin, ev işlerine dair en sevdiği bilgi bu olabilir.

utunun-alti-nasil-temizlenir-1200x900.webp

ÜTÜDEKİ YANIK LEKELERİNİ GİDEREN 1. YOL

İlk olarak beyaz sirke ve su karışımını yanık izlerini gidermede kullanabilirsiniz. Bunun için tabii ki bir ölçü bulunuyor. Kullanmanız gereken malzemeler, dörtte 3 oranında su ve dörtte bir oranında beyaz sirke. Bu karışımı, ütü içerisindeki su haznesine dökebilir, ardından ütüyü fişe takıp çalıştırabilirsiniz.

Sonrasında ütünüz ısınınca, yüksek buhar ayarını kullanarak buhar fışkırtabilir, karışımın ütü içinden geçmesini saplayabilirsiniz. İç hazneyi temizlemek için iki üç defa işlemi tekrarlayabilirsiniz.

adobestock-364302240.webp

ÜTÜDEKİ YANIK LEKELERİNİ GİDEREN 2. YOL

Ütünüz fişe takılı değilken ve yeterince soğukken kabartma tozu ve suyu macun kıvamında karıştırın. Sonrasında ise yumuşak kıllı fırça veya bir bez yardımıyla ütünün yüzeyindeki yanık lekelerini bu karışımla silin. Sonrasında içme suyu veya arıtma suyla yüzeyi temizleyin.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.