Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enise Altınok AVŞAR

Enise Altınok AVŞAR

Vizyon

Uslanmaz romantiklere

Merhaba bu hafta tatlı mı tatlı bir romantik dram dizisiyle karşınızdayım: King the Land.

Kpop yani Kore pop müziğinden aşina olduğumuz yüzlerden Lim Yoon-a ve Lee Jun-ho’yu buluşturan King the Land son zamanlarda en çok konuşulan Kore dizilerinden biri oldu.

Gözlere hitap eden başrolleriyle uslanmaz romantiklere sıcacık bir aşk hikâyesi sunan dizide miras kavgasının ortasına düşen Gu Won ile ‘en iyi yetenek’ Cheon Sarang arasındaki farklılıklar zamanla aşkın kapısını aralayacaktır.

Sizlere fazla spoiler vermeden yani izleyecekler için daha fazla detay vermeden King the Land’in konusuna bir göz atalım.

Öncelikle kendi hayatlarına odaklanılan dizide Cheon Sarang’ın iş bulma sürecini ve Gu Won’ın ise aile işine uyum sağlamaya çalışmasını izleyeceğiz. İki arkadaşıyla daha yaşayan Cheon Sarang o hep hayal ettiği King Otel’de çalışmak için çabalamaktadır ve bununla yıllar geçer.

Yalnız bir hayat süren Gu Won babasıyla bazen görüşse de ablasından gördüğü psikolojik baskı ve dışlanma nedeniyle ailesiyle vakit geçirmek yerine King Otel’de konaklamayı düşünür ve bu ziyaretlerinden birinde Cheon Sarang ile yolları kesişir. Oldukça talihsiz bir karşılaşma yaşayan ikili birinin mağdur birinin ise sapık olarak anılmasıyla sonuçlanır.

Cheon Sarang’ın, King Otel’e verdiği emekleri sonuçlanır ve yıllar içerisinde tam zamanlı çalışan ve ‘en iyi yetenek’ ünvanını alır. ‘Hermes gülümsemesi’ni her fırsatta gösteren Cheon Sarang için bu özellik Gu Won tarafından dışlanmasına neden olacaktır. Gu Won ise yedi yılını yurt dışındaki bir malikânede geçirdikten sonra Kore’ye dönme vakti gelip çatar. Döndüğünde ise King Otel’de Cheon Sarang ile yolları kesişecek, miras kavgasında rüştünü ispatlamaya çalışırken aşkın güvensiz limanlarında mücadele verecektir.

Dik bir duruşa ve soğuk bir çehreye sahip olan Gu Won gülümsemekten hoşlanmazken neşeli Cheon Sarang ve gülümsemesiyle başa çıkmak zorunda kalır.

King the Land dizisine yeni başladığım ve sadece iki bölümünü izlediğim için sizlere öncelikle konusundan bahsetmek istedim. Kore pop’un sevilen isimlerinin bir araya geldiği King the Land’e şans vermek ve popüler bir işin beklentileri karşılayıp karşılamadığına bakmak istedim ve diziye başladım. King the Land’i bitirir bitirmez fikir ve düşüncelerimi sizlerle buradan paylaşacağım.

Görüşmek üzere hoşça kalın.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları