Ünlü sosis markasında zararlı bakteri tespit edildi: Tüm marketlerden acil olarak toplatılıyor

Ünlü sosis markasında zararlı bakteri tespit edildi: Tüm marketlerden acil olarak toplatılıyor
Ünlü sosis markasının bir ürününü insan sağlığına zararlı bakteri tespit edilmesi sebebiyle tüm marketlerden toplatılıyor.

Dünya'da çeşitli sebepler nedeniyle geri toplatılan ürünler arasına bir yenisi daha eklendi.

kapak-3-2.jpg

Edinilen bilgiye göre Almanya'da faaliyet gösteren ve çok sayıda ülkeye ihracat yapan ünlü sosis markası Gmyrek Fleisch- und Wurstwaren tarafından üretilen bir üründe insan sağlığı için zararlı salmonella bakterisi tespit edildi.

Almanya ve çeşitli Avrupa ülkerindeki zincir marketlerde satıldığı öğrenilen "Harzer Schinkenwürstchen" isimli ürünün 350 gram ağırlığında ve folyo paket içinde beş adet sosis bulunan versiyonlarında insan sağlığına zararlı bakteri tespit edildiği belirtildi.

salmonella-nedir-542107-1.png

Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamada Son tüketim tarihi 03.05.2024 ve GMYG24G0676 etiket numarasına sahip ürünlerin sağlık riski nedeniyle kesinlikle tüketilmemesi önerilirken, ürünlerin geri çağrıldığı duyuruldu. Müşterilerin söz konusu ürünü fiş olmadan satış noktalarına teslim edebileceği öğrenildi.

ekran-goruntusu-2024-04-25-085551.png

SALMONELLA BAKTERİSİ NEDİR

Salmonella, çeşitli canlılarda hastalıklara neden olan bir bakteri cinsidir. Özellikle insanlarda ve diğer omurgalılarda enfeksiyonlara yol açabilir. Salmonella türleri genellikle yiyecekler ve su yoluyla bulaşır. İnsanlarda salmonella enfeksiyonları genellikle ishal, karın ağrısı, ateş, bulantı ve kusma gibi belirtilerle ortaya çıkar. Bu belirtiler genellikle enfekte olan kişide 12 ila 72 saat sonra başlar ve genellikle birkaç gün ila bir hafta sürer. Çoğu durumda, tedavi edilmeyen salmonella enfeksiyonları kendiliğinden geçer, ancak bazı vakalarda antibiyotik tedavisi gerekebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.