Ünlü şarkıcı sürpriz nikahla evlendi

Ünlü şarkıcı sürpriz nikahla evlendi
Şarkıcı Yasemin Mori bir süredir beraber olduğu müzisyen Emre Irmak ile evlendi.

Ünlü şarkıcı Yasemin Mori, uzun bir süredir birlikte olduğu müzisyen Emre Irmak ile evlendi. 42 yaşındaki Mori, sevincini sosyal medya hesabından duyurdu.

Mori, mutlu gününü paylaştığı fotoğrafına, "Emre Irmak & Yasemin Mori Irmak. Hayat, biz planlar yaparken başımıza gelenlerdir..." notunu ekledi.

ekran-goruntusu-2024-05-05-133923.pngYasemin Mori kimdir?

Yasemin Mori, İstanbul'da 4 Mart 1982'de doğmuştur. Babası askeri lisede eğitim görmüş ve albaylığa kadar yükselmiş bir mimar. Annesi ise Türk Hava Yolları'nda satış şefi olarak çalışmış. Babasının mesleki durumu nedeniyle doğumundan sonra İstanbul'da geçen ilk yıllarının ardından Kuzey Kıbrıs, Diyarbakır, Ankara ve Edirne gibi şehirlerde yaşadı.

Ablasının teşvikiyle ortaokul döneminde ilk bestelerini yapmaya başladı. 6 Temmuz 2005'te Kings of Convenience'ın İstanbul konserinde sahneye çıkarak dans etmiş ve o zamandan beri üzerinde çalıştığı, tüm söz ve müziği kendisine ait olan ilk stüdyo albümü "Hayvanlar"ı 10 Temmuz 2008'de Irmak Plak ve Balet Plak etiketleriyle piyasaya sürmüştür. Bu albümün sanat tasarımını üniversite arkadaşı Seha Can ile birlikte üslendi.

Mori, 2004 yılında Bilkent Üniversitesi Grafik Tasarım bölümünden mezun olmuş ve bazı çalışmalarını MySpace ve Tumblr gibi platformlarda paylaşmıştı. İkinci albümü "Deli Bando"yu Ekim 2012'de Dokuz Sekiz etiketiyle piyasaya sürmüş, albümün gelişmesinde Korhan Futacı ve Kara Orkestra ile Boğaziçi Caz Korosu'yla işbirliği yaptı.

Üçüncü albümü "Finnari Kakaraska"yı Mart 2015'te yayımlayan Yasemin Mori, bu albümde Ajda Pekkan'ın "Gel" şarkısını ve Nâzım Hikmet'in "Kanatları Gümüş Yavru Bir Kuş" şiirini yorumladı. Albümdeki çıkış parçası "Oyna"nın klibi, Mori'nin 33. yaş günü olan 4 Mart 2015'te yayımlandı. Albümdeki diğer şarkıların klipleri arasında "Elim Tetikte", "Gel" ve "Ellerimin Karası" bulunuyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.