Ünlü maden suyunda dışkı örneği tespit edildi! Marketlerden apar topar toplanıyor

Ünlü maden suyunda dışkı örneği tespit edildi! Marketlerden apar topar toplanıyor
Dünyaca ünlü gıda devi Nestle’nin maden suyu için işlettiği kuyulardan birinde insan dışkısında bulunan bir bakteri türü tespit edildi.

Dünyaca ünlü gıda devi Nestle grubuna bağlı olan Perrier marka maden suyunda dışkı ve insanda bulunan bakteri tespit edildiğini açıkladı.

Bu olayın hemen ardından firma, iki milyon şişeyi tedbir amacıyla imha ettiğini duyurdu. Bu olayın yaşanmasıyla beraber, Fransız devletinden bazı yetkililer önlem olarak kuyuların maden suyu üretimi için kullanılmasının durdurmasını istedi.

Picture background

Fransız basınında gündem olan bu olayda, maden sularında dışkı örneklerine rastlanılmasının Mart ayının ortalarında Fransa'nın Güneydoğu’sunda meydana gelen 'Monica' fırtınasıyla bağlantılı olarak, çok şiddetli yağışların ardından gerçekleştiği iddia ediliyor.

Nestlé subsidary Perrier destroys two million bottles of water after 'fecal' bacteria discovery | Euronews

Fransa’nın Nimes şehri yakınlarındaki Vereze'de bulunan kuyu, 1903 yılında kurulduğundan bu yana Perrier markası için maden suyu üretiyor.

Kısa süre önce İsviçre'de Türk malı maden suyu olan 'Beypazarı' markasına içerisinde yüksek oranda 'Bor' minerali olduğu için ürünleri toplatma kararı almıştı.

Picture background

Sosyal medyada Fransada yaşanan bu olayın gündem olması üzerine bazı Türk kullanıcılar, 'Bizim sodamızda çıkana bakın sizin sodanızda çıkana bakın' şeklide yorum yaptılar.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.