Uçağa binmemeleri için para teklif ettiler 'İstanbul Havalimanı'nda ilginç olay

Uçağa binmemeleri için para teklif ettiler 'İstanbul Havalimanı'nda ilginç olay
İstanbul Havalimanı'nda bir hava yolu şirketi fazla bilet satması sonucunda yolculara uçağa binmemeleri için para teklif etti.

İstanbul Havalimanı'nda, bir havayolu şirketinin uçağın kapasitesinden fazla bilet satması ve ardından yolculara bir sonraki uçuşa geçmeleri için para teklif etmesiyle gündeme geldi.

Sosyal medyada yayılan videoda, bir çift yaşadıkları deneyimi paylaşarak bu durumu aktardı.

ekran-goruntusu-2024-03-28-090700.png

Çift, yaşadıkları olayı şu şekilde anlattı: "Şu anda İstanbul Havalimanı'ndayız. Az önce ilk defa denk geldiğimiz bir olay yaşadık. Uçağa 2 saat daha geç binmemiz karşılığında 50 Euro teklif edildi.

Normalde uçaklar örneğin 300 kişi kapasiteliyse nasıl olsa iptal ediyorlar diye 330 bilet satıyorlar. Biz ise 2 saat geç gitmeyi reddettik ve 50 Euro'yu kaçırdık. Kişi sayısından fazla bilet satmışlar." dedi.

ekran-goruntusu-2024-03-28-090721.png

OVERBOOKİNG NEDİR?

Olayın ardından overbooking (aşırı rezervasyon) konusu gündeme geldi. Overbooking durumunda, öncelikle yolculara inmeye gönüllü olup olmadıkları sorulur. Gönüllü yolcu çıkmadığı takdirde, firma hangi yolcuların uçağa kabul edilmeyeceğine karar verir. Kabul edilmeyen yolcular için prosedür, gönüllü çıkması durumundaki ile aynıdır.

Overbooking nedeniyle uçağa alınmayan yolculara, Avrupa Birliği mevzuatları doğrultusunda çeşitli haklar tanınır. Bu haklar arasında 600 Euro'ya kadar tazminat alma hakkı da bulunuyor.

Ayrıca, hava yolu şirketi yolcuya bilet ücretini iade etmek, alternatif bir uçuş sağlamak ya da konaklama ve ulaşım imkanı sunmak zorundadır. Bekleme süresi 8 saati geçiyorsa, şirket konaklama ve yeme-içme masraflarını da karşılamakla yükümlü olıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.