Türk İlaç 128 milyon liralık ihaleyi kazandı

Türk İlaç 128 milyon liralık ihaleyi kazandı
Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş., Turkflenks iş birliğiyle gerçekleştirdiği teklifte büyük bir başarıya imza attı. Şirket, devlet tarafından açılan 128 milyon liralık ilaç ihalesini kazanarak sektördeki konumunu güçlendirdi.

Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş., Devlet Malzeme Ofisi tarafından gerçekleştirilen tıbbi ilaç alım ihalesinde başarıya ulaştı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre ihale süreci Devlet Malzeme Ofisi Genel Müdürlüğü'nün 4 Nolu Satınalma Dairesi Başkanlığı tarafından yürütüldü. İhalede Türk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş.'nin Turkflenks markası ile yapılan teklif 128 milyon 215 bin 976 lira 95 kuruş değerindeki en iyi teklif olarak kabul edildi. Bu başarı şirketin sektördeki konumunu güçlendirmeye adım oldu.

TURK İLAÇ VE SERUM SANAYİ A.Ş. HAKKINDA

TURK İlaç ve Serum Sanayi A.Ş., 2010 yılında BATTAL Holding çatısı altında operasyonlarına başladı. Şirket, insan sağlığına yönelik ilaç ve aşılar üretmekte olup Türkiye'de özel sektör tarafından kurulan ilk ve tek aşı üretim tesisi ile dikkat çekti. 2017'de TETADİF Td aşısının seri üretimine geçilmesiyle Türkiye difteri ve tetanos aşıları konusunda dışa bağımlılığını sonlandırdı ve üretimin %70'ini ihraç etmeyi hedefliyor.

Ankara'nın Akyurt bölgesinde yer alan ve toplamda 56.000 metrekare alana sahip olan üretim tesisleri en yeni teknolojilerle donatılmış durumda. Tesislerdeki tüm ekipmanlar uluslararası standartlara uygun olarak tasarlandı ve üretim süreçleri Güncel İyi Üretim (GMP) ve İyi Laboratuvar Uygulama (GLP) prensiplerine göre yürütüldü.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.