Tüm sürücüleri ilgilendiren karar: Yeni dönem 15 Mayıs'ta resmen başlıyor

Tüm sürücüleri ilgilendiren karar: Yeni dönem 15 Mayıs'ta resmen başlıyor
Milyonlarca sürücüyü ilgilendiren kritik karar 15 Mayıs tarihi itibariyle yürürlüğe giriyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bütün sürücüleri ilgilendiren kritik bir karara imza attı.

thumbs-b-c-4054246a2cfd42a95e20b60d2a01a024.jpg

EPDK tarafından alınan karara göre şehirlere göre farklılık gösteren benzin ve motorin katkılı yakıt olarak geçen ürünlerde tek fiyat geçerli olacak. Karar 15 Mayıs tarihi itibariyle yürürlüğe girecek

EPDK'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, dağıtıcı lisansı sahiplerinin farklılaştırılmış akaryakıt satışına devam edebileceği ancak akaryakıt istasyonlarında aynı tür akaryakıtlarda artık birden fazla fiyat olmayacağı belirtildi.

Özellikle tüketici nezdinde oluşan belirsizliklerin önüne geçilmesi, ayrıca dağıtıcı ve bayilerin operasyonlarında kolaylık sağlanmasının Karar'ın en önemli gerekçeleri arasında yer aldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İlgili lisans sahiplerinin gerekli uyum çalışmalarını tamamlayabilmeleri amacıyla bugün Resmi Gazete'de yayımlanan Karar, 15 Mayıs 2024 tarihinde yürürlüğe girecektir. Türkiye'de yaklaşık 13 bin bayi ile tüketicilerin akaryakıt ihtiyaçları en yüksek hizmet ve kalite standartları ile karşılanmaktadır. Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi (AKİS) ile akaryakıt bayilerinde ve Depo Akaryakıt Kalite İzleme Sistemi (DAKİS) ile de akaryakıt dolum terminallerinde kalite izlemesi aralıksız olarak sürdürülmektedir."

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.