Sosyal medya fahiş fiyat boykotuyla sallanıyor! Ünlülerden peş peşe destek geliyor

Sosyal medya fahiş fiyat boykotuyla sallanıyor! Ünlülerden peş peşe destek geliyor
Son dönemlerde sık sık gündeme gelen fahiş fiyatlar vatandaşların canına tak etti. Hafta sonu büyük bir boykot hareketi için çağrılar sosyal medyadan peş peşe geldi. Adeta sosyal medya şuan da sallanıyor!

Kafe, restoran ve lokantalardaki fahiş fiyatlar, vatandaşların artık canına tak etti ve bu duruma artık dayanamayan vatandaşlar büyük bir boykot başlatma kararı aldı. 20 ve 21 Nisan tarihleri arasında vatandaşlar kafe ve restoranlara gitmeme kararı aldı ve yediden yetmişe tüm vatandaşlar sosyal medya üzerinden bu boykot kararına destek verdi.

FİYATLAR BÜYÜK, PORSİYONLAR KÜÇÜK

Diğer bölgelere kıyasla, özellikle büyük şehirlerde yemek yemek çoğu vatandaş için neredeyse imkansız hale geldi. Restoran ve kafelerde fiyat listesini gören vatandaş adeta kaçarcasına oradan uzaklaşmaya, yemek yemeğe korkmaya başladı. Maliyetlerini de fiyatlarına yansıtan kafe ve restoran sahipleri vatandaşı çıkmaza soktu.

İSTANBUL SABİHA GÖKÇEN HAVALİMANI'NDA BİR SİMİT 200 TL

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda paylaşım yapan bir vatandaş 'Bu kadar da olmaz' diyerek isyan etti!

Yaz sezonun gelmesiyle beraber Havalimanlarına sıklıkla uğrayan vatandaşlar fiyatları görünce adeta şoke oldu.

1 şişe su 46 lira, 1 simit'in fiyatı 200 lira, 1 bardak çayın ise fiyatının 67 lira olması vatandaşlar tarafından büyük tepki topladı.

BODRUM'DA LAHMACUN VE AYRANIN FİYATI DUDAK UÇUKLATTI

Bodrum'daki bazı mekanlardaki fiyatlar ise her zamanki gibi dudak uçuklattı. Bodrum sahillerinde lahmacun ve ayran fiyatları, geçen seneye göre iki kat artış gösterdi. Lahmacunun tane fiyatı 310 TL'den 650 TL'ye yükseldi, ayran ise 140 TL'den 250 TL'ye çıktı. Bu durum karşısında şaşkınlık yaşayan müşteriler, fiyatların ne kadar hızlı arttığını gördükçe şaşkınlıklarını gizleyemedi.

BİR BARDAK ÇAY 100 LİRA

Bir fincan kahvenin fiyatı 150 liraya çıkarken, 1 bardak çayın fiyatı ise 100 liraya ulaştı. Tüm restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı olan Ramazan Bingöl bu duruma kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaşarak, An itibari ile Ankara havalimanında çay aldım 100 TL dedi.

çay100tl,

Bu durum karşısında, sosyal medyadan başlatılan boykot hareketi hızla yayıldı ve birçok kişi bu hafta sonu fahiş fiyatları boykot etme kararı aldı. Ünlüler de bu harekete destek verdi.

Ocak ayında başlatılan boykot çağrısını tekrarlayan ekonomist İris Cibre, "20-21 Nisan'da Cumartesi ve Pazar günü kafe ve restoranlara gitmiyoruz" çağrısında bulundu ve herkesi bu harekete katılmaya davet etti.

Armağan Çağlayan: Katılımın nasıl olacağı bende merak konusu?

Bengi Başer: Bu cumartesi ve pazar cafe ve restaurantlara gitmiyoruz!

Gani Müjde: 20-21 Nisan tarihlerinde restoranlara gitmeyerek #fahişyemeğeboykot kampanyası başlatanlara helal olsun. Sırada evler var. Bi fahiş yemeğe boykot kampanyasını da evlerdeki yer sofraları için yapmak lazım.

Melis Danişmend: Sonuna kadar destekliyorum!

BAKANLIK FAHİŞ FİYAT İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Fahiş fiyatlarla mücadele için yeni taslak çalışma masada. Henüz taslak halinde olan çalışmada, fahiş fiyatlara uygulanan cezaların caydırıcı olmaması nedeniyle bazı değişiklikler için harekete geçildiği belirtilmişti. Perakende Ticaretin Düzenlemesi Hakkındaki Kanun’da yapılacak değişiklikle, haksız fiyat uygulamaları konusunda verilen tüm cezalar yeniden değerlendirileceği de Bakanlık tarafından açıklanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.