SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'a olay sözler! Asgari ücret çıkışı tepki toplamıştı

SGK Uzmanı Özgür Erdursun’dan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay'a olay sözler! Asgari ücret çıkışı tepki toplamıştı
Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçileri temsil eden TÜRK-İŞ’in Başkanı Ergün Atalay’ın zam açıklaması gündem oldu. Atalay’ın tepki çeken açıklamasına SGK Uzmanı Özgür Erdursun cevap verdi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, bu sene 1 Mayıs İşçi Bayramı programının Bursa’da düzenleneceğini, programda ana konunun vergiler olacağını belirtmiş, asgari ücretin enflasyon üzerindeki etkisi hakkında yaptığı açıklama da çok sert tepki görmüştü.

‘ASGARİ ÜCRETE ZAM YAPILMASIN’

Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın 2024 yılı için belirlenen asgari ücrete artış yapılmayacağı yönündeki açıklamasına istinaden, enflasyonu durdurmadan Atalay’ın tabiri ile ‘Küpün altını kapatmadan’ durumun düzelmeyeceğini, refaha ulaşmanın tek yolunun enflasyonu durdurmaktan geçtiğini belirtti.

‘YÜZDE 10 BİLE İYİ’

Ülkemizde milyonlarca çalışan, asgari ücrete ara zam beklentilerini tüm bu olanlara rağmen devam ettirirken, Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’dan, Atalayın ‘Asgari ücretin enflasyonu artırdığı’ şeklindeki açıklamasına resmi X hesabından çok sert bir şekilde cevap verdi.

Özgür Erdursun resmi X hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sendikalaşma oranına dikkat çekerek, oranın çok az olduğunu, sendikalı işçi oranının yüzde 10 olduğunu belirtti.

erdursun.jpg

Erdursun açıklamasının devamında ise Ergün Atalay’ı kastederek, işçinin hakkını korumakla görevli olan, en büyük işçi sendikası başkanının enflasyonun sebebi olarak işçi ücretlerini görmesi ve işçi ücretlerine zam yapılmadığı taktirde enflasyonun düşeceğini düşünmesi, buna rağmen yüzde 10 civarında olan sendikalaşma oranının iyi bir oran olduğunu dile getirdi.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YAPILACAK MI?

Kısa süre önce AK Parti Grup Toplantısı öncesi basın mensuplarının sorularına cevap veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, konuyla ilgili olarak, “Böyle bir konu gündemimizde yok. Başta nasıl bir karar aldıysak şu an süreç bu şekilde devam edecek” şeklinde bir ifade kullanmıştı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.