Organize Sanayi bölgelerinde süreç nasıl olacak?

Organize Sanayi bölgelerinde süreç nasıl olacak?
Gaziantep ve Bursa’da tanıtımı yapılan programdan, organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren tekstil, makine, gıda, mobilya ve kimya sektöründeki imalat sanayii işletmeleri yararlanabilecek. İşyerlerine alınacak işçilerle ilgili detaylar….

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tarafından Gaziantep ve Bursa’da tanıtımı yapılan programdan, organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren tekstil, makine, gıda, mobilya ve kimya sektöründeki imalat sanayii işletmeleri yararlanabilecek. Programdan yararlanacak işyerlerinde çalışan sayısının 50 – 249 arasında olması gerekiyor. İşe alınacak işçinin, bir önceki yıldaki işçi sayısının üzerine ilave olarak istihdam edilmesi de gerekli şartlar arasında yer alıyor.

BİR İŞLETMEYE EN FAZLA 15 İŞÇİ İÇİN DESTEK VERİLECEK

Bir işletme için verilecek istihdam desteği, işletmedeki çalışan sayısına göre belirlenecek. Çalışan sayısı 50 ile 100 arasındaki işyerlerinde çalışanların en fazla yüzde 10’una kadar, çalışan sayısı 101 ile 249 arasındaki işletmelerde ise en fazla 15 işçi için istihdam desteği sağlanacak.

İŞÇİLERDE ARANAN BAŞVURU KOŞULLARI

İstihdam edilecek işçilerde aranacak koşullar şöyle:

18-34 yaş grubunda olmak,

İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak,

İşverenin birinci derece kan hısımı veya eşi olmamak,

Programa başlama tarihinden önceki son 3 ayda uzun vadeli sigorta kolları kapsamında sigortalı bir işte çalışılmamak,

Son 12 aylık dönemde işverenin çalışanı olmamak,

Açık öğretim hariç öğrenci olmamak.

Uluslararası Göç Örgütü’nün desteklediği programa yabancılar da başvuracak. Yabancıların İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması gerekmiyor ama proje kayıt birimine başvuru yapmış ve yabancı kimlik numarasına sahip olmaları gerekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.