Oraya girişler resmen yasaklanıyor! Valilikten karar çıktı

Oraya girişler resmen yasaklanıyor! Valilikten karar çıktı

Kocaeli Valiliği ormanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Tasarruf Tedbirleri konulu 2024/7 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi çerçevesinde, vali yardımcıları, kaymakamlar, kurum müdürleri ve valilik birim amirleri ile bir toplantı düzenleyen Vali Seddar Yavuz, "Tasarruf Tedbirleri" ile ilgili yapılacak çalışmaları değerlendirdi.

kocaeli-valilik-binasi1.jpgToplantıda ayrıca orman yangınları, kamuda vatandaşa yönelik tutum ve davranışlar gibi konular da ele alındı. Vali Yavuz, tasarruf tedbirlerine dikkat çekerek, pandemi, savaşlar ve depremler sonrası ciddi maliyetlerle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelge doğrultusunda Kocaeli olarak üzerimize düşen çalışmaları titizlikle yürütmeliyiz. Ortaya koyacağımız gayretle birlikte daha güzel günlere ulaşacağız," dedi.

fbfc5072-f589-4394-bcd4-bea2fc1ab8d1-1687530804.jpgKamuda vatandaşlarla diyaloğun önemini ifade ederek Vali Yavuz, "Bu şehrin yükünü paylaşırken daha dikkatli ve tedbirli olacağınıza inanıyorum. Vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılarken içten ve samimi diyaloglar kurmak, onların yerine kendimizi koyarak hareket etmek, bize olumlu geri dönüşler sağlayacaktır. Vatandaşlarımıza tebessümle bakarak, sabırla dinleyerek yardımcı olalım," diye konuştu.

ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE

Vali Yavuz, orman yangınlarına karşı alınacak önlemlerden bahsederek, yangınlara sebep olacak her türlü girişime karşı olduklarını belirtti: "Yakın zamanda ilan edeceğimiz tarihten itibaren belirli alanlara orman giriş çıkışlarını yasaklayacağız. Küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle orman yangınları ciddi bir çevre felaketine dönüşüyor.

images-2.jpg

Bu yangınlar, yabani hayatı ve itfaiyecilerimizi olumsuz etkiliyor. Orman yangınlarıyla mücadeleye harcadığımız paraları, eğitime ve sağlığa harcamak daha iyi olmaz mı? Bu nedenle, yangın riski bulunan ormanlara girişleri yasaklayacak ve belli alanlara kısıtlamalar getireceğiz.

Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da JÖH’lerimiz, PÖH’lerimiz, orman muhafaza memurlarımız ve zabıtalarımız ormanlarımızı koruyacak. Tarla temizliği veya ot yakma gibi eylemlerde bulunanları yakaladığımızda gerekli adli ve idari işlemleri uygulayacağız. Kontrolsüz şekilde ormanlık alanlara girişlere izin vermeyeceğiz."

Toplantı, karşılıklı istişare ve değerlendirmelerle sona erdi. Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Murat Bozkurt, kurum müdürleri, müdür yardımcıları ve şube müdürleri toplantıya katıldı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.