Okul kantinlerine flaş uyarı 'Anneler babalar dikkat

Okul kantinlerine flaş uyarı 'Anneler babalar dikkat
Tüketiciler Birliği Genel Başkanından okul kantini denetimleriyle ilgili uyarı geldi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, okullardaki kantinlerin denetimlerinin artırılması gerektiğini belirterek, "Kantinler, aldıkları ürünleri ucuza temin edip pahalıya satmak suretiyle daha fazla kar elde etmek amacıyla bayatlamış ve kalitesiz ürünler sunabiliyorlar" ifadelerine yer verdi.

406017.jpgKayseri'deki Servet Akaydın İlk ve Ortaokulu'nda meydana gelen 23 öğrencinin kantinden aldıkları köfte ekmekten zehirlenmesi olayının ardından konuşan Şahin, kantinlerin daha sıkı bir şekilde denetlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kantinlerin ticari işletmeler olduğunu belirten Şahin, bazı kantinlerin kar amacıyla işletildiğini ve bu durumun sorunlara yol açabileceğini belirtti.

okul-kantinlerinin-acilmasi-karari-kantin-isletmecilerini-sevindirdi-dc4d631b.jpg"Ailelere seslenmek istiyorum," diyen Şahin, "Böyle bir durumla karşılaştıklarında ailelerin çocuklarını ve hatta kantini takip etme hakkı olduğunu unutmamaları önemlidir. Kantinde satılan ürünleri kontrol etmek ve kaynaklarını sorgulamak haklarıdır. Eğer yetkililer bu bilgileri sağlamıyorsa, çocuğun okuldan alınması gerekebilir" ifadelerinde bulundu.

Servet Akaydın İlk ve Ortaokulu'ndaki öğretmenlerin basına saldırmasına da tepki gösteren Şahin, "Bu olaydan dolayı yaşanan sıkıntılar için başsağlığı diliyoruz. Ancak eğitimli insanlardan böyle bir tehdit ve saldırı almak gerçekten üzücüdür" dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.