O hisselere 1 ay yasak getirildi: Parasını yatıranın tadı kaçacak

O hisselere 1 ay yasak getirildi: Parasını yatıranın tadı kaçacak
Borsa İstanbul’da işlem gören 4 hisse ile ilgili 1 ay süreyle yasak veya tedbir kararı alındı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda (KAP) yer alan bilgilere göre Borsa İstanbul’da işlem gören 4 hisse hakkında yasak veya tedbir kararı alındı.

borsa-istanbul-1477319.jpg

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret (EMNIS) ve Rodrigo Tekstil (RODRG) hisseleri hakkında emir paketi tedbiri, Yeşil Yapı Endüstrisi (YYAPI) brüt takas tedbiri ve ERSU Meyve ve Gıda Sanayi (ERSU) hisseleri hakkında kredili işlem yasağı kararı alındı. Borsa işlem gören 4 hisse hakkında alınan yasak veya tedbir kararları 7 haziran tarihine kadar geçerli olacak.

HİSSELER NASIL TEPKİ VERECEK?

Borsa İstanbul’da ERSU Meyve ve Gıda Sanayi hisseleri 33,920 TL’den, Yeşil Yapı Endüstrisi hisseleri 6,350 TL’den, Rodrigo Tekstil hisseleri 143,300 TL’den ve Eminiş Ambalaj Sanayi ve Ticaret hisseleri 387,250 TL’den işlem görüyor. Hisselerin yasak veya tedbir kararı sonrası nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu oldu.

EMİR PAKETİ TEDBİRİ NEDİR?

Emir paketi tedbiri, piyasa düzeninin sağlanması ve manipülasyonun önlenmesi amacıyla alınan bir dizi önlemdir. Bu tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması gibi uygulamaları içerir. Ayrıca, bu tedbirlerin yanı sıra, kredili işlem yasağı ve brüt takas tedbirleri gibi önceki aşamalarda tanımlanan diğer tedbirler de halihazırda uygulanmakta olan tedbirlerdir ve emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca da devam edecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.