Araç sahipleri dikkat. Bugün son

Araç sahipleri dikkat. Bugün son
Araç sahipleri dikkat. Motorlu Taşıtlar Vergisi'ni (MTV) faizli ödememek için son güne girildi.

Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren motorlu taşıtlar vergisinin ikinci taksit ödemeleri için son güne girildi. Araç sahipleri ödemelerini gün sonuna kadar yapabilecek. Bu yıla ait MTV''nin ikinci taksit ödeme dönemi 1 Temmuz''da başladı. Ödemeler interaktif vergi dairesi olan "www.gib.gov.tr" adresi üzerinden yapılabiliyor.

MTV, GİBMOBİL UYGULAMASIYLA ÖDENEBİLİYOR

MTV ödemeleri, GİB’in internet sitesi üzerinde bulunan İnteraktif Vergi Dairesi uygulaması üzerinden veya GİBMOBİL uygulamasıyla mobil telefonlardan ödenebilecek. Anlaşmalı bankaların kredi kartları, banka kartları ya da yabancı ülkede faaliyet gösteren bankaların kredi kartları, banka kartları ve diğer ödeme yöntemleri ile ödeme mümkün olacak.

MTV NASIL ÖDENİR?

MTV ödemesi için mükellefler, İnteraktif Vergi Dairesinin internet sitesinde “Hızlı Ödeme” bölümünden şifre girişi yapmadan “MTV Ödeme” alanına sadece plaka ve TC kimlik numarası bilgilerini girerek borçlarını görüntüleyip ödeyebilecekler. Ödemeler için son gün 1 Ağustos 2022 (31 Temmuz 2022 resmi tatile rastladığı için) olarak belirlendi.

MTV''DE GEÇ ÖDEME CEZASI

Karayolları Trafik Kanunu''nda yer alan maddeye göre, tescil edilmiş araçlar vergiye tabidir. MTV borcu ocak ve temmuz ayında mükellefin araç plakasına işler. Mükellef vergi dairesinden ve anlaşmalı bankalardan MTV borcunu ödeyebilir. Fakat MTV''nin ilk taksiti gecikmeye düşerse yani ödenmezse ikinci MTV taksitine gecikme faizi yansıtılır. Eğer iki taksitte ödenmezse mükellef olan kişinin adresine uyarı mektubu yollanır. Daha sonraki işlemlerde ise T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kişinin banka hesaplarına haciz işlemi başlatılır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.