Milyonlarca kişinin cebinden çıkan o paralar geri alınacak!

Milyonlarca kişinin cebinden çıkan o paralar geri alınacak!
Fahiş fiyatlar nedeniyle boykot düzenlenen kafe ve restoranlar bu kez de usulsüz olarak aldıkları servis ücretleriyle gündemde.

Restoran ve kafelerin birçoğu hesaplara ‘servis ücreti’ eklenmeye başladı. Yüzde 10 ile yüzde 20 arasında oranlar değişirken uygulamaya vatandaşlar tepki gösteriyor.

Tüketici Konfederasyonu Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Mücahit Saraçlı hesaplara eklenen servis ücretinin yasal olmadığının, ödenen ücretin geri alınması için yapılması gerekenleri tek tek anlattı.

istanbul-kuvere-servis-ucreti-ekle-48448.jpg

Birçok kafe ve restoranlardaki fahiş fiyatlar milyonlarca vatandaş tarafından eleştirilirken şimdi de ‘servis ücreti’ tartışması başladı.

Kafe veya restoranlarda hesabın içine ayrı bir kalem açıp servis ücreti eklemeye başladı. Üstelik bu ‘servis ücreti’ hesabın yüzde 20’sine kadar çıkabiliyor, yani 1000 TL’lik hesap 1200 TL oluyor.

istanbul-kuvere-servis-ucreti-ekle-48448-1.jpg

YASAYA AYKIRI

Canlı yayında konuşan Tüketici Konfederasyonu Hukuk Komisyonu Başkan Yardımcısı Dr. Mücahit Saraçlı, “Bu uygulama yasaya aykırı, haksız bir işlemdir. Özellikle lüks kafe ve restoranlarda yüzde 20'ye varan bir tutar ilave edilmekte.” Şeklinde konuştu.

PARANIZI GERİ ALABİLİRSİNİZ

Konunun uzmanı Mücahit Saraçlı, servis ücreti ödemek istemiyorsanız buna itirazın yolunun açık olduğunu, “İşletmenin adını, fiş numarasını bildirdiklerinde idari para cezalarını uygulayacaklardır. Ödemiş oldukları rakamı geri alma hakkına sahipler” sözleriyle ifade etti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.