Meteoroloji Uzmanı il il uyardı! Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Uzmanı il il uyardı! Kuvvetli yağış  geliyor
Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, hava durumu tahminini sosyal medya hesabından açıklama yaparak uyarılarda bulundu.

Son zamanlarda meydana gelen beklenmedik hava olayları nedeniyle herkes 'Bugün hava nasıl olacak?' 'Yağmur var mı?', sorularının yanıtını araştırıyor.

Yağışlı havanın etkisine giren yurtta sıcaklıklar 6-10 derece düşecek

Prof. Dr. Orhan Şen, sıcaklıkların salı gününden itibaren Batıda artmaya başlayacağını belirtirken, hava durumuna ilişkin yorumlarını paylaştı.

"SICAKLIK GÜNEYBATIDA 2-4 DERECE ARTACAK"

Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bugün Pazartesi batı bölgeler açık doğu anadolu yağmurlu. Sıcaklık Güneybatıda 2-4 derece artacak, Güneydoğuda 3-5 derece azalacak Osmaniye, Malatya, Elazığ, Erzurum, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari çevresinde yağışlar kuvvetli." dedi.

1.jpg

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugün balı bölgelerin açık olduğunu belirtirken doğu anadolu bölgesinin yağmurlu olduğunu ifade etti.

Şen sıcaklıkların Güneybatıda 2 ila 4 derece artacağını, Güneydoğuda ise 3 ila 5 derece azalacağını dile getirdi.

Yağışların Osmaniye, Malatya, Elazığ, Erzurum, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Bitlis Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkari çevresinde kuvvetli olacağını sözlerine ekledi.

2.jpg

Ülkemizin genelinde yağışlı bir hava etkisini gösterirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü de son hava durumu tahminini kamuoyuyla paylaştı.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU İSE ŞU ŞEKİLDE

MARMARA

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

EGE

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Parçalı ve az bulutlu, doğusu çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Hatay, ve Osmaniye çevreleri, Kahramanmaraş'ın güneybatı ilçelerinde ve Adana'nın doğu kesimlerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

Picture background

İÇ ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Sivas çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların, Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Van’ın güneyinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bölgenin Kuzeydoğusunun yükseklerinin karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, bölge genelin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Diyarbakır, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.