Kuvvetli yağış geliyor! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!

Kuvvetli yağış geliyor! Bu bölgelerde yaşayanlar dikkat!
Yurt genelinde hava sıcaklığı artarken bazı bölgeler için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Sosyal medyada meteorolojik paylaşımlara yer veren, Meteoroloji Bey adlı hesap Türkiye'de hava durumuna ilişkin son verileri paylaştı.

Önümüzdeki hafta pazartesinden itibaren yağışlı bir hava olacağına yer veren Meteoroloji Bey, son paylaşımında iç ve doğu kesimlerde kuvvetli yağışın beklendiğini ifade etti.

Bunun yanında yurt genelinde hava sıcaklığının da artacağı bilgisi verildi.

ekran-goruntusu-2024-04-24-080359.png

YURT GENELİNDE HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye'nin kuzey ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu olacağı, bu akşam saatlerinde Edirne ve Kırklareli çevrelerinde sağanak yağışların görüleceği tahmin ediliyor.

TOZ TAŞIMINA DİKKAT

Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Rüzgarın batı kesimlerde güneyli yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği öngörülüyor. İç ve batı bölgelerde toz taşınımı görülebileceği uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği belirtiliyor. Özellikle Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgelerinde sıcaklıkların 4-6 derece, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise 10-15 derece üzerine çıkması bekleniyor.

Rüzgarın genellikle güneyli, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, iç ve batı kesimlerde ise kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı olarak, Kıyı Ege'de, Çarşamba öğle saatlerinden itibaren İç Ege, İç Anadolu'nun batısı, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile Bolu çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına beklendiği belirtiliyor.

Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulunuldu.

Toz taşınımı uyarısıyla, iç ve batı bölgelerde toz taşınımının olabileceği ve bu duruma karşı dikkatli olunması gerektiği belirtiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.