Kocaeli Valiliği'nden sokak köpekleri için tepki çeken karar! Sosyal medyada gündem yarattı

Kocaeli Valiliği'nden sokak köpekleri için tepki çeken karar! Sosyal medyada gündem yarattı
Kocaeli Valiliği, başıboş köpeklerle ilgili tepki çeken bir yazı yayımladı.

Kocaeli Valiliği, sokak köpeklerinin yol açtığı zararları önlemek için dikkat çekici bir karar aldı. Valilik, iyileşme veya çevreye zarar verme ihtimali kalmayan köpeklerin, en az acı veren ve en hızlı şekilde ölümünü sağlayacak yöntemlerle öldürülmesini talep etti. Bu karar, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Son günlerde, başıboş sokak köpeklerinin saldırıları sonucu yaşanan yaralanmalar, ülke genelinde büyük yankı uyandırdı.

Bu sorunun insani bir çözümle ele alınması gerektiğini savunanlar varken, diğer yandan ise daha katı önlemler alınması gerektiğini savunanlar da mevcut.

Picture background

KOCAELİ VALİLİĞİ, BELEDİYELERE YAZI GÖNDERDİ

Günlerdir ülke gündeminde yer alan başıboş sokak köpekleriyle ilgili Kocaeli Valiliği harekete geçti. Valilik, başıboş sokak köpeklerinin diğer canlılara verdiği zararlar nedeniyle bağlı belediyelerine yazı yayımladı.

Picture background

Başıboş köpeklerin kısırlaştırılması ve bakım alanlarının kurulması talep edilirken, aynı zamanda iyileşme veya çevreye zararını önleme umudu olmayan köpeklerin en az acı veren ve en hızlı şekilde öldürülmesi için bir çalışma başlatılması da istendi.

Valilik açıklamasında ise, toplumdan gelen şikayetlerin dikkate alındığı ve yasalara uygun bir şekilde bu sorunla mücadele edileceği belirtildi.

Açıklamada "Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliğinin 'Belediyelerin alacağı tedbirler' başlıklı 7. maddesinin (e) bendinde; 'Geçici bakımevlerinde kaldıkları süre içerisinde; kanunî istisnalar ile bulaşıcı, tedavi edilemez veya tedavi sonrası iyileşme ihtimali olmayan bir hastalığa sahip olan, alındığı ortama bırakıldığında insan ve çevre sağlığını önlenemez derecede tehdit eden hayvanlar…' ile ilgili alınması gerekli tedbirlere ilişkin hükümler çerçevesinde işlem tesis edilmesinin ehemmiyetine değinilmiştir." denildi.

Picture background

"EN AZ ACI VEREN VE EN HIZLI ŞEKİLDE ÖLÜM"

Başıboş köpeklerin kontrol altına alınması için kısırlaştırma ve bakım alanlarının kurulması gerektiği talep edildi. Ayrıca, bulaşıcı ve tedavi edilemez hastalıklara sahip olan bu hayvanların insan ve çevre sağlığını tehdit etme potansiyeline dikkat çekildi. Geçici bakım evlerinde bulunan ve veteriner hekim raporuyla ötenaziye karar verilen hayvanlar için acısız ve hızlı bir şekilde öldürme yöntemlerinin kullanılması önerildi.

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Söz konusu yazı, sosyal medyada gündem yarattı.

GMfM0bIXcAEBEFp

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.