Koç Holding gücüne güç kattı

Koç Holding gücüne güç kattı
Koç Holding, sağlık sektöründeki varlığını güçlendirmeyi sürdürüyor.

Koç Holding, Antalya'da sağlık sektöründeki varlığını güçlendirmeye devam ediyor. Kemer Medical Center Özel Sağlık Hizmetleri Turizm ve Ticaret A.Ş.'ye ait 7 hastaneyi satın aldıklarını duyurdu.

Vehbi Koç Vakfı önderliğinde Koç Üniversitesi Hastanesi'nin sahibi olan ve İstanbul'un önde gelen sağlık kuruluşları arasında bulunan Koç Holding, sağlık sektöründeki yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Holding tarafından yapılan açıklamaya göre, Antalya'da faaliyet gösteren ve toplam 7 hastanesi bulunan Anatolia Hospital'ın hisselerinin yüzde 80'ini satın alarak, sağlık alanında gücüne güç kattı.

kir-5390.jpg

KAP BİLDİRİMİ YAPILDI

Satın alma bedeli olarak 82 milyon 776 bin 249 euro belirlendi ve hisselerin devri ise bitti. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan paylaşımda satın alma işleminin yüzde 95'lik kısmının peşin olarak verildiği ve kalan tutarın ise Kemer Medical Center'ın 31 Aralık 2023 tarihli bağımsız denetimden geçmiş finansal tablolarındaki net borç ve işletme sermayesi tutarlarına göre hesaplanarak tamamlanacağı ise bildirildi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.