Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Enise Altınok AVŞAR

Enise Altınok AVŞAR

Vizyon

Kızılcık Şerbeti’nde son akşam yemeği: Kan kusup kızılcık şerbeti içtiler

Herkese merhaba, yaz sezonuna geçtiğimiz şu sıralar ekranların fenomen dizisi Kızılcık Şerbeti’nin sezon finalini konuşmaya geldim: Ünallar’ın son akşam yemeği.

Tüm sezonun bol kaos ve entrikalı geçtiğini varsayarsak sezon finalinin de bir o kadar heyecanlı geçtiğini söyleyebiliriz. Gelin sezon finaline bir göz atalım…

Son bölümde Umut ve Nursema’nın onca badireler atlattıktan sonra bir aile oluşuna tanıklık ediyoruz. Nursema benim Kızılcık Şerbeti dalgasına kapılmama sebep olan karakter. Kader öyle bir şey ki ayrı dünyaları bir edip onları tek çatı altında buluşturdu. Tabii hayat görüşü ve maddiyat açısından farklılıklar var ve bunların ikisi arasında nasıl karşılık bulacağına diğer sezonda şahit olacağız. Sezon finali de olacakların bir başlangıcı gibi; Umut’un markette alışveriş tutarını pek çok karta böldürerek yapması, ailesinin sadece çeyrek takması, balayına gitmemeleri ve eve haciz gelmesi birer sinyaldi.

Gelecek sezonda neler olacağına dair değerlendirmelerimi başka bir yazımda yapacağım ama Umut ve Nursema’nın bunun gibi pek çok sorunla yüzleşeceğini şimdiden söylemek mümkün.

Öte yandan olayların kırılma noktası olan o isimler yine buluşur: Aylin ve Fatih.

Tam bir oyuncu olan Aylin, Fatih’i tuzağa düşürdükten sonra gerçek yüzünü allayıp pullayarak Fatih’ten para isteyerek -ama borç olarak- Doğa’nın akşam yemeğinin fitilini ateşler. Hem istediği erkeği elde eder hem de cebine para girer.

Alev, Aylin’den aldığı delillerle Doğa’nın yüzleşmesini sağlar. Doğa zaten her şeyi bilmesine rağmen gözleriyle de görmesi intikam ateşini tetikler. Burada Alev’in, Fatih için “Erkekler sevdikleri kadının yanında başka arzuladıkları kadınların yanında başka oluyorlar. Sen onun karısısın. Çocuklarının anasısın bunların kafası böyle” lafının yanlış bir yönlendirme olduğunu düşünüyorum. İnsan zaten sevdiği insanı arzulamaz mı? Karakter kendince güdü ve hormonal açıdan değerlendirme yapsa da bir kişi arzuladığını seviyordur zaten, sevdiğini arzuluyordur. Dışarıda böyle bir dünya olsa da ben ne yazık ki ayrım yapamıyorum ve böyle kötü olaylara sebep olacak ayrımların yapılmasını da doğru bulmuyorum.

Doğa, kocasının başkasıyla yattığına dair ses kaydını dinledikten sonra bile ‘herkes gitse Fatih kalırdı’ gibi ona duyduğu güven hissini nasıl özlediğini, zorlukların üstesinden geldikten sonra neden böyle bir şey yaşadıklarını sorgulayarak hayal kırıklığının nasıl gözlerinden taştığını izliyoruz. Aslında tüm sorunlara göğüs geren Doğa’ydı, Fatih sadece çıkan sorunlardan kaçmayıp pek çok şeyi ailesi ve kendi lehine çevirdi. Doğa, ayrılık kararında sonuna kadar haklı.

Nilay’ın tekne sefasını da izledik. Tüm sezon boyunca onu bunu kıskanıp bir de üstüne herkese laf sokup en mutlusu Nilay oldu ya ben kendisini tebrik ediyorum. Bir de akşam yemeğine geçmeden Fatih’in, Mustafa ve Nilay’a saldırması tam bir rezillikti. Kimseye bir şey diyemeyip gücünün yettiğine çirkefleşerek hakaretler savurması Fatih’e yakıştı.

Kıvılcım ve Ömer evlendi. Bence dizinin en iyi çifti Kıvılcım ve Ömer. Hem bu kadar farklı olmasına rağmen kültür, saygı ve sağduyuyla birbirlerinin dünyalarında var olabildiklerini izlemek güzeldi. Şu Paris efektlerine hiç girmeyeceğim çünkü yolda gördüğüm çiçekler bile ‘ben Türk çiçeğiyim’ diyordu bana. Ama senaryo anlamında Paris’te evlilik fikri tam Ömer’lik bir hareket.

Biz sezon finalinde Ömer ve Kıvılcım’ın, Doğa’ya yetişmeye çalışırken kaza geçirdiğini ve söylenenlere göre birinin öldüğünü izliyoruz. İki karakter de hikâye için önemli ve senaryonun ilerlemesine katkı sağlıyorlar. Bu nedenle ikisinin dizide devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Umarım gelecek sezonda iki karakter de devam eder.

Soğanlar doğrandı, yumurtalar çırpıldı, arka fonda Sezen Aksu ‘Ben senden gittim oğlum’: Doğa mutfakta. Doğa, başı dik kendinden emin bir şekilde kafasında kura kura akşam yemeğini hazırladı ve beklemeye koyuldu. Çünkü finalde dananın kuyruğu kopacaktı. Ve öyle de oldu.

Ünallar’ın son akşam yemeği

Kızılcık Şerbeti’nin sezon finali Doğa’nın intikam yemeğiyle sonlandı. Topladığı delilleri herkese göstermeden önce Doğa’nın eli parmağında bekleyerek önce yüzüğünü savurması kafasında her şeyi bitirdiğini gösterdi. Boşanacağını söyleyen ve delilleri herkesin gözüne sokan Doğa, oradan ayrıldı. Peşinden Kıvılcım ve Ömer giderken olacaklardan herkes habersizdi.

Ünallar birbirine girerken, Fatih tam bir pişkinlik örneği göstererek aldattığını kabul etmeyip çok geçmeden çirkefleşti. Önce sorguladı, reddetti, kavga etti ve Doğa onu terk edince de baş başa kaldığı ailesiyle kavga etti. Annesi ‘ne yaptın sen’ diye isyan ederken kafasını eğen Fatih’in, sonrasında abisine yumruk atması inanılır gibi değildi. Fatih, sen böyle biri miydin?..

Hızlandırılmış bir şekilde Kızılcık Şerbeti’nin sonuna bakalım. Çünkü sezon finali bir film gibi geldi geçti.

Doğa’nın doğumu başladı ve tek başına hastaneye giderek doğuma alındı. Bebeklerden biri ne yazık ki öldü.

Kıvılcım ve Ömer, Doğa’nın peşinden giderek kaza geçirdi ve biri öldü.

Alev ve Pembe kavga etti. Aralarında Abdullah’ın da olduğu tartışmada Alev’in Pembe boşandığı an Abdullah ile evlenebileceğini duyduk.

2 ölü ve pek çok yaralının aralarında bulunduğu ‘Ünallar’ın Son Akşam Yemeği’ ile Kızılcık Şerbeti’nde bir sezonu ardımızda bıraktık: Kan kusup Kızılcık Şerbeti içtiler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları