Kadın çiftçilere milyon TL'lik destek

Kadın çiftçilere milyon TL'lik destek
Yıldız Holding Başkanı Ali Ülker, kadın çiftçilere destek verdiklerini belirterek, "Kadın çifçilerimize 3 yıl boyunca doğrudan ürün alım garantisi vererek 35 milyon lira değer oluşturmayı hedefliyoruz” " dedi.

Yıldız Holding Kadın Platformu çatısı altında Kerevitaş ve Superfresh tarafından hayata geçirilen, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından desteklenen “Tarımın Kadın Yıldızları” projesinin tanıtımı, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin katılımıyla gerçekleştirildi.

“35 MİLYON TL DESTEK”

Kadınların ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesi amacıyla çalışmalar yaptıklarını, etkin iş birlikleri gerçekleştirdiklerini belirten Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker, “Tarımsal destekle binlerce kadın için fırsat eşitliği temelli uygulamalara ivme kazandırmayı hedefledik. Bu anlayıştan yola çıkarak ülkemizin en büyük tarımsal ham madde tedarikçilerinden biri olan Superfresh ile sözleşmeli kadın çiftçilerimizden doğrudan ürün alımı gerçekleştireceğimiz önemli bir projeyi hayata geçiriyoruz. Tarımın Kadın Yıldızları projesiyle sözleşmeli kadın çifçilerimize 3 yıl boyunca doğrudan ürün alım garantisi vererek 35 milyon lira değer oluşturmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

TARIMIN YILDIZLARINA 500 BİN LİRA TEŞVİK

Paylaşılan bilgiye göre, proje kapsamında Kerevitaş’ın Superfresh markası için sözleşmeli kadın çiftçilere 2025 yılına kadar 5 bin ton yaş meyve sebze alım garantisi verilecek ve 35 milyon lira tutarında değer yaratılacak. Projede ayrıca kadın çiftçilere Yıldız Holding Kadın Platformu tarafından 500 bin lira tutarında teşvik de sağlanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.