Galatasaray evinde gol rüzgarı estirdi

Süper Lig'in heyecan dolu 29. haftasında Galatasaray, kendi evinde Çaykur Rizespor'u ağırladı ve sahadan 6-2'lik rahat bir galibiyetle ayrıldı. Maçın başından sonuna kadar gollere doyduğumuz bu mücadelede, Galatasaraylı taraftarlar adeta seyir zevki yüksek bir futbol şöleni yaşadılar.

Derrick Köhn, Galatasaray forması altındaki ilk golünü atarak maça damgasını vurdu. Yeni transferin muhteşem vuruşu, Galatasaraylıların umutlarını artırdı. Ancak maçın erken dakikalarında yaşanan sakatlık endişesi, Kaan Ayhan'ın oyundan çıkmasıyla geldi.

İlk yarının ilk yarım saati boyunca Galatasaray, etkili ataklarla rakibine baskı kurdu. Öte yandan Çaykur Rizespor da uzun toplarla karşılık vermeye çalıştı. İlk yarıda Icardi'nin Zaha'ya derinlemesine pası ve onun ardından Torreira'nın golü, Galatasaray'ın üstünlüğünü perçinledi.

Ancak maçın gidişatını değiştirmek isteyen Çaykur Rizespor, Hojer'ın harika serbest vuruş golüyle umutlandı. Ancak Galatasaraylı Kerem Demirbay, performansıyla geceye damga vurdu. İki nefis plase golüyle skoru 4-1'e getirerek takımını rahatlattı.

İkinci yarıda da tempo düşmedi. Rize, kontra ataklarla ceza sahasına tehlike yaratmaya çalışırken, Galatasaray da hücum gücünü sürdürdü. Ancak Rize'nin bulduğu gol ve ardından gelen penaltı, maçın kısa süreliğine de olsa heyecanını artırdı. Kerem Demirbay'ın penaltı golüyle hat-trick yapması ise geceye damgasını vuran anlardan biriydi.

Son dakikalarda Hakim Ziyech'in asistiyle Icardi'nin golü, maçın skorunu belirledi: 6-2. Galatasaray, bu galibiyetle şampiyonluk yolunda önemli bir adım attı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları