Ev satışlarında yeni dönem resmen başladı! Peşinatı olamayan da konut sahibi olabiliyor

Ev satışlarında yeni dönem resmen başladı! Peşinatı olamayan da konut sahibi olabiliyor
Artan enflasyon, yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yerinde durmak bilmeyen kur nedeniyle birçok vatandaş için otomobil, ev, arsa almak neredeyse hayal oldu.

Konut kredileri başını alıp gitti, vatandaşlar çektikleri kredileri misliyle geri ödemek zorunda kaldığı için kredi çekerek ev, arsa, araba, gayrimenkul alımlarına cesaret edemez hale geldi.

Bu duruma çözümü kendileri bulan alıcılar takas dönemini başlattı.

Gayrimenkul satışlarının net bir şekilde durma noktasına geldiği gözlemlenirken, evini satmak isteyenler müşteri bulamaz hale geldi. Ev almak isteyenler ise yüksek fiyatlardan ve kredi faiz oranlarından oldukça şikayetçi. Emlak sektöründe yaşanan durgunluk ise gayrimenkul alım satım piyasasında yeni bir dönemin başlamasına olanak tanıdı.

1

Artık evler; otomobil, arsa, dükkan karşılığı ‘takas’ yöntemiyle satılmaya başlandı. İnternet sitelerindeki takaslı ev ilanları aldı başını gitti.

Emlak sitelerindeki takas ilanları her geçen gün artarken, Show Haber'e konuşan emlakçı İstanbul Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Adnan Yeşiltaş, konut kredilerindeki artışa dikkat çekti.

Yeşiltaş, "Konut kredileri, 0.69'lardan 3'lerin üzerine çıktı ki bugünkü konut kredilerini kullanmak imkansız." diye konuştu.

"İLANLAR CAMLARDA SOLMAYA BAŞLIYOR"

Emlak sektöründe yaşanan son gelişmeler, pazar dinamiklerini önemli ölçüde etkilediği görülüyor.

Bu değişimlerin en çarpıcı belirtisi ise artık ilanların camlarda solmaya başlaması. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan emlakçı Bedri Yılmaz, bu değişimi açıkça gözlemlediğini ifade etti.

Yılmaz, insanların artık farklı yöntemlere başvurduğunu belirterek özellikle araç takası veya başka bir mülkle takas etme isteğiyle gelenlerin sayısının oldukça fazla olduğunu belirtti. Ancak, eskiden ilan astıktan sonra telefonların susmadığını belirten Yılmaz, şimdi ise yazıların camlarda solmaya başladığının altını tekrar tekrar çizdi.

2

"35 YILDIR BÖYLESİNİ GÖRMEDİM"

Piyasanın durumuyla birlikte evini satmak isteyenlerin çözüm arayışına girdiğini belirten Yılmaz, emlak sektöründe takas döneminin başladığını belirtti. Yılmaz, "Şu an takas yöntemi çok daha fazla. Yaklaşık 35 yıldır bu işi yapıyorum Beşiktaş'ta. Böyle bir takas yolayına daha önce hiç rastlamamıştım. Bu kadar yaygın değildi ama son zamanlarda bir hayli fazla" diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.