Ev hayali kuranlar Eylül ayına dikkat

Ev hayali kuranlar Eylül ayına dikkat
Ev hayali kuranlar için eylül ayında iki uygulama devreye girecek. İşte detaylar…

Posta’dan Bilal Emin Turan''ın haberine göre, Eylül ayında iki uygulama devreye girecek. İstanbul Esenler’de kentsel dönüşüm konutlarının tanıtımı kapsamında dün bir araya geldiğimiz Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, hem sosyal konutlarla hem de konut sektörüyle ilgili önemli mesajlar verdi.

Bakan Kurum, 81 ili kapsayacak 150 bin sosyal konut projesinin detaylarının eylül ayı içerisinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağını söyledi. Alt gelir grubunun ev sahibi olacağını aktaran Kurum, ilk defa gençlere de bu konutlardan kontenjan ayrıldığını belirtti. Evi olmayanlara, kendi evlerini yapmaları için uzun vadeli arsa satışının da yapılacağını belirten Kurum, eylülde ayrıca Emlak Konut koordinesinde, orta ve üstü tüm inşaat firmalarının katılacağı düşük faizli ve avantajlı fiyatların sunulacağı yeni bir konut kampanyası başlatılacağının müjdesini verdi.

KREDİ,FAİZ VE KİRA DESTEĞİ ARTIYOR

Riskli binaların yeniden inşa edilmesi halinde konut sahibine 400 bin liraya kadar kredi veriliyordu. Kredi faizinde de 400 baz puanlık indirim söz konusuydu. Bakan Kurum, kredi tutarının 600 bin liraya, kredi faiz desteğinin ise 600 baz puana yükseltileceğini söyledi. Riskli yapının dönüşümünde ayrıca 18 aya kadar kira yardımı veriliyor. Kira yardımı illere göre değişmekle birlikte 1.150 liraya kadar çıkıyordu. Kurum, 15 Eylül itibarıyla bu tutarda yüzde 30 artışa gidileceğini ve kira yardımının 1.500 liraya yükseleceğini söyledi. Kurum, belediyelere de yüzde 50’ye kadar faiz desteği verileceğini vurguladı. Bu desteklere ilave olarak, kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilen binalar, vergi ve harçlardan muaf tutuluyor. Katma Değer Vergisi (KDV) ise yüzde 1 olarak uygulanıyor.

ESENLER

Bakan Kurum, Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ve TOKI Başkanı Ömer Bulut’un da katıldığı basın toplantısında Esenler’de kentsel dönüşüm kapsamında tamamlanan 2 bin 30 konutun 19 Ağustos’ta (yarın) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından, törenle sahiplerine teslim edileceğini de söyledi. Esenler’de Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin yürütüldüğünü belirten Kurum, bu projenin dünyaya da örnek olacağını söyledi. Kurum, “Esenler’e kazandıracağımız 60 bin konut projesi kapsamında ilk etapta 4 bin 941 konutun inşasına başlamıştık. Bunlardan 2 bin 30’unu tamamladık ve teslim etmeye hazır hale getirdik. 2 bin 833 konutumuzu da yılsonuna kadar tamamlayıp hak sahiplerine teslim edeceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.