Emeklilerin umutsuz bekleyişi ‘Seyyanen zam ne zaman olacak’

Milyonlarca emeklinin Ocak 2024'te maaşlarına uygulanan yüzde 49,25'lik artış, en düşük emekli maaşını 7500 liradan 10 bin liraya çıkardı. Ancak en düşük emekli aylığının hala 16 bin TL olan açlık sınırının altında kalması, emeklilerin tepkisine yol açtı.

Birçok emekli, yapılan zammın yetersiz olduğunu hep dile getirdi. İktidar ise bayram ikramiyeleri konusunda artışa gitti. Bayram ikramiyeleri 2 bin TL'den yüzde 50 artırılarak 3 bin TL'ye çıkarıldı, ancak bu da emeklilerin beklentilerini karşılamadı.

Bu durum üzerine emekliler, iktidardan seyyanen zam talebinde bulundu. Bazı SGK uzmanları da medya aracılığıyla uygun rakamları açıkladı. Emeklilerin haklı taleplerine, AK Parti içinden de destek gelmişti.

AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, emeklilerin sesine kulak verdiklerini belirterek, "Vatandaşın gündeminde ne varsa, derdi neyse, bize ne söylüyorsa bunu dikkate alıyoruz. Bu konuda çalışmalarımızı yapıyoruz. Konu üzerinde çalıştığımızı belirtmek isterim. Çalışmalarımız sonuçlandığında Sayın Cumhurbaşkanımız bunu kamuoyuyla paylaşacaktır" dedi.

Bu açıklamanın ardından Ankara veya İstanbul mitinglerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seyyanen zam açıklaması yapacağı iddia edildi. Bu haber, AK Parti medyasında da yer aldı ve emeklileri sevindirdi.

Ancak ne Ankara'da ne de İstanbul'daki mitingde seyyanen zam talebi gündeme gelmedi. Yerel seçimlere de az bir süre kala, bu konuda bir haber gelip gelmeyeceği ise belirsiz. Ancak emeklilerin seyyanen zam umudu gittikçe tükeniyor. Son bir ümit ise Temmuz'a kadar sürüyor gibi görünüyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları