Emeklilerin bayram beklentisi ‘İkramiyelerdeki sürpriz artışlar’

Milyonlarca emeklinin maaş zammı yüzde 49,25 olarak belirlendi, ancak bu oranın en düşük emekli aylığını etkilememesi tepkilerin odağı haline geldi. Şimdi ise gözler, seyyanen zamma ve ikramiyeye odaklanmış durumda.

Son günlerde ise emekli ikramiyeleri gündeme gelmeye başladı. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, emeklilerin ikramiyelerinde bir artış olup olmayacağı merak konusu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde bayram ikramiyelerinin artırılacağı yönünde sinyal verdi.

Bu noktada emekli ikramiyelerinde bir artış bekleniyor. Ancak bu artışın ne olacağı ise kulislerde konuşulmaya başlandı. Bana göre bu artış, emekliler için pek önemli değil. Çünkü en düşük emekli maaşı hala 15 bin TL'nin altında kalıyor.

Ankara kulislerinde 3, 4 ve 5 bin TL bayram ikramiyesi masada konuşuluyor. Büyük ihtimalle 5 bin TL rakamı ile tepkileri bitirilmeye çalışılacak.

Emekliler Yılı sebebiyle, hem seyyanen zam hem de ikramiye artışları emeklileri mutlu edecek rakama geleceğini tahmin ediyorum.

Ancak bu artışların ne kadar yüksek olursa çarşı pazarı da olumsuz etkileyecek. Bu yüzden ekonomik açıdan nasıl bir yol izleneceği önemli.

Son olarak, emeklilerin hak ettikleri maaşı alması gerekiyor. 15 bin TL açlık sınırında olan birinin 10 bin TL alması, fakirliğe mahkum edilmesi anlamına gelir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları