Emekli maaşlarındaki büyük oyun ortaya çıktı! Şenol Babuşcu'dan dikkat çeken açıklama

Emekli maaşlarındaki büyük oyun ortaya çıktı! Şenol Babuşcu'dan dikkat çeken açıklama
Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, emekli ve memur maaşlarına ilişkin dikkat çeken bir iddiada bulundu.

Babuşcu, "Ekonomi yönetimi enflasyonu düşük çıkararak, memur ve emekli maaş zamlarının düşük olmasını sağlayacak" dedi.

Enflasyonun devam eden yüksek seyri TL’nin negatif yönde etkilenmesine yol açarken, artan hayat pahalılığı ve düşen alım gücü karşısında memur ve emekli olan vatandaşların durumu gün geçtikçe kötüye gidiyor.

94804ae88808f73c3530b7b1286de930-001.jpg

Alım gücünün düşmesi sonrası memur ve emeklinin gözü kulağı temmuz ayında yapılacak olan ara zamma çevrilirken, Başkent Üniversitesi Ulusal Finans ve Bankacılık Bölümü Başkanı ve Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşcu’dan dikkat çeken bir iddia geldi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Babuşçu,’’Ekonomi yönetimi seçim sonrasına bıraktığı vergi ve zamların Nisan ve Mayıs aylarında yüksek oranlı yapmak yerine yıl sonuna kadar her ay düşük oranlı zam yaparak halkı enflasyonun düşeceğine inandırmayı amaçlamaktadır’’ dedi.

Paylaşımın devamında ise, ‘’Ekonomi yönetimi seçim sonrasına bıraktığı vergi ve zamların yılın ilk altı ayı enflasyonu düşük çıksın. Düşük çıkarmadaki amaç memur ve emekli temmuz maaş zamlarının düşük olmasını sağlamak’’ ifadelerini kullandı.

www-001.jpg

Diğer yandan Türkiye İstatistik Kurumu’nun mart ayında açıklamış olduğu enflasyon oranı ile memur ve emekli maaşı zam oranı da şekil almaya başladı.

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre üç aylık enflasyon rakamı ise yüzde 15,05 olarak kayıtlara geçti.

Kayıtlara geçen bu bilgiyle beraber ocak ve temmuz ayları olmak üzere yılda iki kere zam alan memur, memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin de üç aylık enflasyon rakamları netlik kazanmış oldu.

jsjsfgj.jpg

nana-001.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.