Ehliyet kuralları esnetildi ‘Artık daha kolay olacak’

Ehliyet kuralları esnetildi ‘Artık daha kolay olacak’
Yeni ehliyet alacaklara kurallar esnetildi. Artık daha kolay olacak.

Ehliyet artık daha zor kurallar çerçevesinde vatandaşlara veriliyor. Trafik uygunsuz hareketleri, kaza yapma potansiyeli yüksek insanlar artık eskisi gibi kolay bir şekilde ehliyet alamıyor.

Türkiye dışında başka ülkelerde bir takım uygulamalarla trafikteki sorunlar azaltılmaya çalışılıyor. Bir ülkede ise yeni ehliyet alanlara uygulanan kurallar esnetildi.

Belçika’da Ocak 2019'dan bu yana uygulanan zorunlu B ehliyeti sonrası Geri Dönüş Eğitimi'nde kurallarında kolaylık sağlanmasına karar verildi.

564x424.jpg

ÖZEL DURUMLARDA ERTELENECEK

Bu değişiklik yol güvenliğini artırması ve kaza istatistiklerini düşürmeyi hedefliyor. Mevcut sistemde zorunlu olan ve yeni ehliyet alan sürücüler ehliyet aldıktan 6 ila 9 ay sonra bahsi geçen 4 saatlik eğitime katılmaları gerekiyor.

Hükümet bu konuda yaptığı değerlendirme sonucunda yeni ehliyet alan kişilerin özel durumlarında eğitimin ertelenmesi gibi yeni değişikliler yapılacak.

ehliyet-alirken-otomatik-vites-mi-manuel-mi-26145a4d-9ba9-4071-8262-ab5d2be34b83.jpg

TÜRKİYE’DE EHLİYET ALMA SÜRECİ NASIL İŞLİYOR

Türkiye’de ehliyet 45 gün içerisinde çıkıyor. Kursta teorik ders alma süresi ise 15 gün olarak tanınırken teorik derslerin tamamlanmasının ardından adayların bir ay boyunca direksiyon eğitimine katılmaları gerekiyor. Kursun tamamlanmasının ardından sınavlarda başarı sağlayan adayların evrak teslim süreci başlıyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.