Dolar kahini yatırımcıya seslendi: Rekora hazır olun

Dolar kahini yatırımcıya seslendi: Rekora hazır olun
Ünlü ekonomist, o yatırım aracını işaret ederek büyük rekoru açıkladı.

Milyonlarca yatırımcı elindeki varlıkları değerlendirmek amacıyla farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Onlar arasından en önemlisi ise dolar oldu. TL varlıklarda durmayan yatırımcının yöneldiği kapı döviz oldu. Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar tarafında yaşanacak gelişmeleri değerlendirdi.

Ancak son zamanlarda Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesine getirmesi döviz kurunu olumsuz etkiledi. Dolar son bir ayda durgunluğuna devam ediyor. Piyasalarda anlık olarak dolar 32,3 seviyesinde işlem görüyor.

dolar-9.jpg

FED’İN FAİZ İNDİRİMİ ERTELENDİ

Amerika Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttuğunu açıklamıştı. Bu gelişme ardından piyasalarda ufak dalgalanmalar yaşandı. Dolar tarafında bir faiz indirimi beklendiği ise uzman isimler tarafından belirtiliyor. Ancak ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, faiz indiriminin şu anda gündemlerinde olmadığının da altını çizdi.

MERKEZ BANKASI’NIN FAİZ ÖNLEMİ YÜKSELİŞİ DURDURDU

Türkiye tarafında ise Merkez Bankası tarihi faiz artışına giderek, yüzde 50 seviyesine kadar politika faizini getirdi. Bu gelişmenin ardından döviz tarafı sabit kalmayı sürdürüyor. Pek çok uzman isim ise ekonomik politikanın dövizi sabit tutulması amacıyla devam edeceğini ön görüyor.

dolar-tl-haftaya-nasil-basladi.jpg

ZELYUT: DOLAR HORTLAYACAK

Ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut ise dolar için rekoru açıkladı. Zelyut, “ O yaptığın zamlar vergiler sonucunda enflasyon yukarıya taşıyacak. Benzine ve mazota da zam geldi. Enflasyonun yüzde 50'nin altına inme konusunda çok büyük soru işaretleri var. Bu da haliyle bakın doları artırır, doları hortlatıyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.