CHP'de kurultay günü geldi! Kim genel başkan olacak?

CHP'de kurultay günü geldi! Kim genel başkan olacak?
Cumhuriyet Halk Partisi'nde bugün yeni Genel Başkan seçilecek.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde aylardır beklenen gün geldi. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri partinin genel başkanını seçecek.

CHP'nin, 38. Olağan Kurultay'ı, Ankara Spor Salonu'nda yapılacak. Bugüne kadar 7 genel başkanın görev yaptığı CHP'de 1368 kurultay delegesi sandık başına gidecek.

100. yaşını kutlayan CHP'de bugüne kadar 19'u olağanüstü olmak üzere 56 kurultay gerçekleştirildi.

CHP'nin 38. Olağan Kurultayı ise "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" sloganı ile bugün ve yarın Ankara Spor Salonu'nda yapılacak.

chp-genel-merkezi-1517945-1.jpg

Divan başkanlığını Ekrem İmamoğlu'nun yapacağı kurultayda 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ile beraber 4 isim yarışacak.

Partililerin “travma” olarak nitelendirdiği Mayıs seçimlerindeki yenilgisi sonrası yapılacak Kurultay'da, yarışın “değişimcilerin” adayı Grup Başkanı Özgür Özel ile Kılıçdaroğlu arasında geçmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yapılacak oylama sonrasında CHP'nin yeni genel başkanı belli olacak.

Kurultayda, 1368 kurultay delegesi yeni genel başkanı ve PM üyelerini belirleyecek. CHP Genel Başkanlığına aday olabilmek için 65, Parti Meclisi üyeliğine aday olabilmek için de 10 delegenin imzası gerekecek.

ADAYLIKTAN ÇEKİLDİLER

CHP’de 38. Olağan Kurultay başladı. Ankara Spor Salonu'nda yapılan kurultayda flaş bir gelişme yaşandı.

Adaylıklarını açıklayan İlhan Cihaner ve Örsan Öymen, yeterli 69 imzayı delegelerden alamadıkları gerekçesiyle genel başkan adayı olamadılar.

ÖZEL VE KILIÇDAROĞLU YARIŞACAK

Cihaner ve Öymen'in aday olamamasıyla birlikte kurultayda, 13 yıldır genel başkanlık görevini sürdüren Kemal Kılıçdaroğlu ile Manisa Milletvekili Özgür Özel yarışacak.

f-ek2bnw4aazs6q.jpg

"DEMOKRASİ VE BİRLİK KURULTAYI"

CHP'de kurultay sloganı "İkinci yüzyılda demokrasi ve birlik kurultayı" olarak belirlendi.

Kurultayda adaylar arasında uzlaşma sağlanması durumunda, PM seçimlerinin, "blok liste" ve "fermuar" yöntemiyle yapılması bekleniyor. Fermuar yönteminin belirlenmesi durumunda bir kadın bir erkek üye PM'ye girecek.

KILIÇDAROĞLU, 33. OLAĞAN KURULTAY'DA SEÇİLDİ

Deniz Baykal'ın istifası sonrası 2010'daki 33. Olağan Kurultay'dan bu yana genel başkanlığını Kemal Kılıçdaroğlu'nun yürüttüğü CHP'de, bugüne kadar 7 genel başkan görev yaptı.

Kılıçdaroğlu, 37. Olağan Kurultay'da tek aday gösterilerek yeniden genel başkanlığa seçilmişti.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.