Cezaevine uyuşturucu sokmaya çalışan sanıklara dava

Cezaevine uyuşturucu sokmaya çalışan sanıklara dava
Adana'da cezaevine uyuşturucu sokmaya çalıştıkları iddiasıyla tutuklanan 2 sanık hakkında açılan dava, 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle devam ediyor. Savcılık, 25 Kasım 2023'te uyuşturucu ticareti suçlamasıyla tutuklanan Y.L. ve Y.K. hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

İddianamede, sanıkların Adana E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda hükümlü olan ortak arkadaşları A.A'ya kapalı görüş için gittikleri sırada poşet içinde kıyafet getirip cezaevi görevlilerine teslim ettikleri belirtildi. Cezaevi yetkilileri tarafından yapılan incelemede, kot pantolonun kemer kısmına dikilmiş bez içinde 11,6 gram sentetik uyuşturucu bulunduğu ifade edildi.

Sanıklar Y.L. ve Y.K'nin "İnfaz kurumuna veya tutukevine yasak eşya sokma" ve "uyuşturucu veya uyarıcı madde ticareti yapma veya sağlama" suçlarından 22 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması isteniyor. Ancak tutuklu sanıklar suçlamaları reddetti.

Adana 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianameye göre, tutuklu sanıkların yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.