Bu öğretmenlere ekstra 12 bin 100 TL ödenecek! Kritik detay ortaya çıktı

Bu öğretmenlere ekstra 12 bin 100 TL ödenecek!  Kritik detay ortaya çıktı
Öğretmen adayları atamaların açıklanmasını beklerken, öğretmenlerin yüzünü güldüren haber geldi.

Çok sayıda öğretmen, yüz güldüren haberle güne uyandı. Birçok kişinin merakla beklediği detay ortaya çıktı. Yaz aylarının yaklaşmasıyla yaz tatilindeki mesai detayları paylaşıldı.

MÜDÜR VE MÜDÜR YARDIMCILARI DA SEVİNECEK

Öğretmenlerin yaz tatilinde aldığı ek ders olarak değerlendirilen fazla mesai ücretleri, okul müdürleri ve müdür yardımcılarını da ilgilendiriyor. Çünkü müdür ve yardımcıları da yaz tatilinde ek ders ücreti üzerinden fazla mesai alacak. Üstelik rakam, öğretmenlerin içine su serpti.

ogretmennn.jpg

Ekonomik açıdan dar günlerin yaşandığı şu dönemde öğretmenlerin, okul müdürlerinin ve okul müdür yardımcılarının fazla mesai ücretleri de merak konusu oldu. Yazın çalıştıkları dönem kadar fazla mesai ücreti alacak olan öğretmenler, ek ders ücreti olarak ödemelerini alacaklar.

Müdürler ve müdür yardımcıları yaz tatilinde fazla mesai yapıyor. Bu sebeple müdür ve müdür yardımcıları için de ek ders ücreti veriliyor. Okul müdürlerinin haftalık ek ders süreleri 25 saat olurken, müdür yardımcılarının da haftalık ek ders ücretleri 19 saatlik çalışma kapsamında veriliyor.

mebb.jpg

EK DERS ÜCRETLERİ ARTACAK

Memur ve emekliler için yapılacak enflasyon bazlı zam oranı kapsamında ek ders ücretlerinin artacağı da öngörülen bilgiler arasında yer alıyor. Artışla birlikte müdürler 4 haftalık 100 saat ve müdür yardımcıları 78 saat ek ders ücreti almaya hak kazanacak.

Öngörülen rakamlara göre, yaz tatili mesailerine karşılık olarak okul müdürlerinin ek ders ödemelerini 12 bin 100 TL, müdür yardımcılarının ise 9 bin 196 TL olarak almaları bekleniyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.