Bu kent 4 gündür zehirli gaz soluyor

Bu kent 4 gündür zehirli gaz soluyor
Denizli'nin Sarayköy ilçesinde, jeotermal tesis kurulumu için gerçekleştirilen sondaj çalışmaları sırasında yaşanan patlamaların etkisi 4 gündür devam ediyor.

Denizli'de 29 Nisan Pazartesi günü saat 12.00 civarında Yeni Babadağ Caddesi üzerinde meydana gelen sondaj çalışmalarında ki patlamanın etkileri 4 gündür devam ediyor.

Özel bir firma tarafından gerçekleştirilen sondaj çalışmaları esnasında, 850 metre derinlikte hidrojen sülfür gazının patlamasıyla jeotermal su yüzeye fışkırdı. Su, metrelerce yüksekliğe ulaşarak çevrede geniş bir alana yayıldı.

Patlamaların devam etmesi nedeniyle, bölgede geniş çaplı önlemler alındı. Patlama sırasında Babadağ kara yolunda trafik akışı kontrollü olarak sağlanırken, ölen ya da yaralanan olmadı.

Ancak sülfür gazının çevreye yayılması üzerine güvenlik önlemleri arttırıldı. İtfaiye ekipleri tarafından yapılan ölçümlerde yanma riski olmadığı belirlendi ancak caddenin trafiğe kapatılması gerekti.

Basınçlı jeotermal su ve gaz nedeniyle müdahalede bulunmak zor olan ekipler, kuyunun havadan görüntülerini alarak durumu değerlendirdi. Kuyunun bir süre sonra kapatılacağı planlanıyor. Olayın çevresel etkileri ve olası risklerin önlenmesi için yetkililerin çalışmaları devam ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.