Bu ekonomi de kim nasıl mutlu olsun ?

Herkes için mutluluğun formülü bence farklıdır. Mesela ben alışveriş yapmaktan, dizi izlemekten, aylak aylak sokaklarda gezmekten gerçekten mutluluk duyuyorum.

Ben bunlardan mutluluk duyarken bazılarınız için ise bu dünyanın en sıkıcı şeyi olabilir. Diyebilirsiniz mesela neden aylak aylak dolaşmaktan mutluluk duysun ki?

Ama geldiğimiz bu son dönemde ise yaşanan ekonomik sorunlar nedeniyle inanın bu genç yaşımda eskiden sevdiğim alışkanlıklarımın bir tanesini bile yapamaz hale geldim. Düşünün bir de çalışıyorum.

Acaba şuan benim yaşımda tam gençliğinin baharını yaşayacak olan diğer akranlarım ne yapıyordur.

Kazandığımız parayla bile istediğimiz hiç bir şeyi tam anlamıyla elde edemezken çalışmayanlar, eline düzenli para geçmeyenler ne yapıyordur?

Peki biz bunları gerçekten hak ediyor muyuz?

Genç yaşımızda sürekli maddi sıkıntı düşünmeyi, hayatı sorgulamayı, istediklerimizi elde etmek için sonsuza kadar çalışmak zorunda olmayı bunları gerçekten hak ediyor muyuz?

İnanın bence etmiyoruz. Hiç bir genç bunu hak etmiyor bence. Eskiden anlatıyor annem 1 TL parayla marketten bir poşet dolusu alışveriş yapılabiliyormuş şimdi 1 TL yi yerde görsek kaçımız alıyoruz onu yerden?

Ben hepimiz yerine cevap veriyim bence bir çoğumuz eğilip onu yerden almaya tenezzül bile etmiyoruzdur.

Umarım bu hayattan bir an önce kurtuluruz ama bana kalırsa bu bir çıkmaz sokak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları