Bu banknotun tanesinin değeri 100 bin TL: Sarraflar tırım tırım onu arıyor

Bu banknotun tanesinin değeri 100 bin TL: Sarraflar tırım tırım onu arıyor
Bu banknotlar koleksiyonerlerin yeni gözdesi haline geldi. Kıymetini duyan sarrafa koşuyor.

Koleksiyon en basit tanımıyla ticari açıdan üretilmiş ürünlerin, bazı vatandaşlar tarafından belirli konulardaki bilgiyi ilerletmek, bir meşgale bulmak gibi farklı gerekçelerle sınırlı üretim adedi olan veya üretimi bittikten sonra aynı kalitede tekrar üretimi devam etmeyen Her türlü satın alınabilen ürünün bir takım halinde toplanması olarak tanımlanabilir.


Sosyal medyanın da yaygınlaşması ile bir çok farklı koleksiyon türüne tanıklık etmek mümkün oluyor. Son dönemde en popüler hale gelen koleksiyonlardan biri antika fincan koleksiyonu, bunun yanı sıra eski 500.000 TL’lik banknotlar da sarrafların en değer verdiği koleksiyon ürünleri arasında yer alıyor. Öyle ki tanesine biçilen fiyat dudak uçuklatıyor.

KOLEKSİYONELERİN GÖZDESİ
Koleksiyonlarda bulunan banknotlar sadece maddi değerleri açısından değil aynı zamanda üzerlerinde taşıdıkları tarihi hikayelerle de koleksiyonerler gözdesi haline geliyor. Koleksiyoncuların bile nadir olarak rastladı hatalı basın ban notlar basım hataları nedeniyle büyük ilgi görüyor. Banka notları bu kadar değerli olmasının sebebi piyasadaki değerlerini hatalarının nadirliği ve özgünlüğü olarak ön plana çıkıyor.


DOLANDIRICILARA DİKKAT
Dolandırıcılar koleksiyon piyasasını da mesken tutmuş durumda. Kimyasal işlemlerle sahte banknotların piyasadaki varlığı koleksiyonerleri tedirgin ediyor.
Para koleksiyonu uzmanları bu noktada uyarılarda bulunuyor özellikle tedavideki banknotlarda gerçekleştirilen oynama ve değişiklikler konusunda koleksiyonerlerin dikkatli olması gerektiğine vurgu yaparak 9 emisyon grubunda yer alan şuN tedavülde olan banknotların gerçekliğini doğrulanmasının daha zor olduğuna dikkat çekiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.