Asgari ücrete ara zamla ilgili flaş gelişme! Bakan Işıkhan canlı yayında detay verdi

Asgari ücrete ara zamla ilgili flaş gelişme! Bakan Işıkhan canlı yayında detay verdi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı yayında asgari ücrete ara zam açıklamalarına yenisini ekledi.

Milyonlarca çalışan, asgari ücrete ara zam isteğiyle temmuz ayını dört gözle beklemeye başladı. Aynı zamanda emekliler de maaşlarına yapılacak zam oranını merak ederken, asgari ücretlilerin ara zam hayalleri Bakan Vedat Işıkhan’ın açıklamalarıyla son bulmuştu.

Bakan Işıkhan, bugün bir televizyon programına katılarak konuyla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Işıkhan’ın açıklamalarındaki Bakan Şimşek detayı dikkat çekti.

“GEÇEN YIL BELİRLENDİ”

24 TV yayınına çıkan Bakan Işıkhan, asgari ücrete temmuz ayında ara zam gelip gelmeyeceğiyle ilgili sorulara tekrar yanıt vererek “Geçen yıl belirlenirken 1 yıl diye belirlendi.” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarını sürdüren Bakan Işıkhan, asgari ücretle alakalı tartışmaların her dönem yaşandığını, özellikle seçim dönemlerinde gündeme geldiğini ve tartışıldığını söyledi. Bakan, sözlerinin devamında “Geçen yılın asgari ücretini belirlerken bir yıllık olarak belirledik. İşveren sendikalarımızla görüşürken bu konuda anlaşmaya vardık, bir yıllık olacak dedik. Bakanlık olarak asgari ücreti biz belirlemiyoruz. Bunun için asgari ücret tespit komisyonumuz var. Hem işçi hem işveren sendikalarının temsilcileri bir komisyon olarak çalışıyorlar” sözlerini kullandı.

Ayrıca Cumhurbaşkanı öncülüğünde her an işçilerin emekçilerin yanlarında olduklarını vurgulayan Bakan Vedat Işıkhan, yıllık yüzde 100 artış sağlayarak asgari ücret tespit komisyonuyla birlikte artış yapıldığını açıkladı.

ENFLASYON VURGUSU YAPILDI

Öte yandan yayında açıklamalarını sürdüren Bakan Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in enflasyon açıklamasına değinerek kendi görüşünün de aynı şekilde olduğunu vurguladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaz aylarında enflasyonun düşmeye başlayacağına yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Bakan Işıkhan, “Bizim önemli hedeflerimizden birisi refahı kalıcı kılmak, bunu da enflasyonu düşürerek gerçekleştirebiliriz” diye konuştu.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.