Araç sahipleri dikkat! Artık o ücreti ödemeyeceksiniz

Araç sahipleri dikkat! Artık o ücreti ödemeyeceksiniz
Tüm sürücüleri ilgilendiriyor. Artık o ücretleri ödemek zorunda kalmayacaksınız.

Belirli koşulları sağlayan sürücüler artık radar ücretlerine itiraz ederek para iadesi alabilecek.

Trafikte aşırı hız yapan sürücülere kesilen radar cezalarında yeni bir düzenleme getirildi. Mahkeme, radar cihazlarının hata payı göz önünde bulundurularak cezaların hesaplanmasına karar verdi.

Picture background

Buna göre, radar cihazlarının ölçümlerinde %2'lik bir hata payı belirledi ve sürücülere itiraz hakkı verdi. Bu karar tüm trafik cezaları için önemli bir örnek teşkil ediyor.

Picture background

CEZASI İPTAL EDİLDİ

İzmir'de bir avukat, sadece 3 kilometre aşırı hız yaptığı için aldığı cezaya itiraz etti ve Menemen Sulh Ceza Hakimliği, avukatın itirazını kabul etti. Hakim, hızölçerlerin yüzde 2'lik hata payını dikkate alarak cezanın hukuka aykırı olduğuna karar verdi.

Picture background

Avukat Oğuzhan Bizkevelci mahkemenin kararından memnun kaldı. Bizkevelci, şöyle konuştu: "Mahkeme hız göstergelerinin yüzde 2 hatalı olduğunu kabul ederek cezamı değiştirdi. Bu karar benzer davalara örnektir ve vatandaşlar haklarını korumak için mahkemeye gidebilirler" dedi.

Mahkeme kararıyla, sürücülerin radar cezalarıyla ilgili endişeleri son buluyor. Artık, kurallara uyan sürücüler itirazda bulunabilecek ve ödedikleri radar cezalarının iadesini talep edebilecek.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.