Araba sürerken bunu yapmak yakıt tüketimini artırıyor! Usta şoförler bile bu hataya düşüyor

Araba sürerken bunu yapmak yakıt tüketimini artırıyor! Usta şoförler bile bu hataya düşüyor
Otomatik vitesli arabalarda gaz pedalının altında bulunan bu küçük tuşun işlevi ortaya çıktı. Ayrıca aracı kullanırken bunu yapmak yakıt tüketimini artırıyor.

Otomatik vitesli araçların çoğunda, genellikle gaz pedalının altında bir düğme bulunur. Bu düğme, bazı yarı otomatik vitesli araçlarda da mevcut.

Usta şoförler bile arabalarında böyle bir tuş olduğundan haberi bile yok, ancak bu düğme sürüş konforu ve güvenliği açısından son derece önem arz ediyor.

kickdown tuşu

''Kickdown'' adı verilen bu düğme, otomatik şanzımanlı araçlarda ani hızlanma gerektiğinde devreye giren bir özelliktir. Genellikle gaz pedalının en alt kısmında bulunur ve tamamen basıldığında devreye girer.

Aktif hale geldiğinde, araç motorunu daha yüksek devirlerde çalıştırarak hızlanmayı sağlar. Bu özellik, sürücünün hızlı ve güçlü bir ivmeye ihtiyaç duyduğu durumlarda kullanılır.

Bu işlem, özellikle hızlı bir şekilde sollama yapmak ya da hızlı bir kalkışa ihtiyacınız olduğu zaman işe yarıyor.

Kick Down Nedir ? - YouTube

Bu özellik, aracın daha hızlı tepki vermesine katkıda bulunarak kısa sürede yüksek hızlara ulaşmasını sağlar. Ayrıca, motorun maksimum güç üretmesine olanak tanıyacak şekilde geçici olarak vites kutusuna daha düşük bir vitese geçmesini sağlar.

Bu sayede, motor daha yüksek devirde çalışır ve anlık olarak daha fazla güç ve tork üretir.

Otomatik vites 2. el arabalar - Oto.net

KİCK DOWN SENSÖRÜ YAKITI ETKİLER Mİ?

Araç sürerken kick down yani roketleme yapmak yakıtınızı ciddi şekilde tüketecektir. Çünkü kick down yapmak motorun direkt maximum güç üretmesini sağlayacak ve yakıttan hiçbir şekilde tasarruf etmeyecektir. Yani kick down yapma sırasında aracınız yaklaşık 3-4 kat daha fazla yakıt tüketecektir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.