Annelere verilecek olan 11 bin 290 lira desteğin şartları belli oldu!

Annelere verilecek olan 11 bin 290 lira desteğin şartları belli oldu!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, bir yıl boyunca çalışan anne ve bakıcılara destek vereceğini açıklayarak, detaylarını askıya almıştı. Askıya alınan ve belli olmayan o detaylar netleşti.

Verilen bu destekle birlikte Kadın istihdamının arttırılması amaçlandığı belirtilmiş olup, çalışan annelerin her ay 325 euro (11.288,24 Türk Lirası) verileceği açıklanmıştı.

Akşam Gazetesi yazarı Okan Güray Bülbül, yazmış olduğu yazısında verilecek olan desteğin detaylarını açıkladı. ‘’Kadın istihdamını artırmak için çalışan annelere yönelik bir yıl boyunca her ay 325 euro (11.288,24 Türk Lirası) verilecek olan çalışan anne ve bakıcı desteğini ele aldı.

94804ae88808f73c3530b7b1286de930.jpg

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun Avrupa Birliği projesi çerçevesinde evinde eğitimli bakıcı çalıştıran kadınlara 12 ay boyunca verilecek olan 325 euro (11.288,24 Türk Lirası) desteğinin verilme şartlarının ilki 36 aylık olana kadar en fazla 12 ay süreyle kullanılabilmesi ve proje ikinci döneminin haziran ayında başlayacağı belirtildi.

Annelerin şartları arasında, İstanbul, Ankara, İzmir illerinde çocuğuyla beraber aynı adres içerisinde ikamet eden SSK’lı olarak, tam zamanlı olarak bir işte çalışan anneler için başvuru belirtilen başvuru tarihi itibariyle 0-24 aylık çocuğu bulunan, 0-36 ay çocuk bakımı eğitimi olan bakıcı sağlayacak olan anneler verilecek olan bu destekten 12 ay boyunca yararlanabilecek.

2.jpg

Bakıcılar için ise aranan şartlar şu şekilde, İlk olarak çocuğa bakılacak olan bakıcının 18 yaşını doldurmuş olması gerekmektedir. Bakacak olduğu çocuğun ailesiyle herhangi bir bağı bulunmamalıdır. 0-36 ay çocuk bakımıyla ilgili olan eğitimleri tamamlamış olup belgesi bulunması gerekmektedir.

Lise ve üniversitelerde çocuk bakıcılığıyla ilgili bölümlerden mezun olması ve bakacağı çocuk ile aynı adres üzerinde ikamet etmesi gerekmektedir.

Tüm bu şartları sağlayan anne ve bakıcılar verilecek olan destekten yararlanma hakkına sahip olacaktır.

Aynı zamanda şu konuya da ayrı bir pencere açılarak eğer bir annenin hali hazırda bir bakıcısı bulunuyorsa belirtilen bu şartların karşılanması durumda destekten yararlanabilecekleri belirtilmektedir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.