Aksaray'da şiddetli yağış mandıranın çökmesine neden oldu! 50 küçükbaş hayvan göçük altında

Aksaray'da şiddetli yağış mandıranın çökmesine neden oldu! 50 küçükbaş hayvan göçük altında
Aksaray'da meydana gelen şiddetli yağışlar, Yeşilova beldesinde bir mandıranın çökmesine yol açtı. Olay, 750 küçükbaş hayvanın enkaz altında mahsur kalmasıyla sonuçlandı.

Aksaray, Yeşilova'da etkili olan yoğun yağmur nedeniyle bir çiftlik binası zarar gördü. Çöken yapı içerisinde kalan 750 küçükbaş hayvan, mahsur kaldı. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü, Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri, vatandaşların ihbarı üzerine hızla müdahale etmek üzere bölgeye yönlendirildi.

Kurtarma ekipleri, iş makineleri yardımıyla enkazda arama kurtarma çalışmalarına başladı. İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, yaşanan felaketle ilgili olarak, "İki ekibimizle birlikte aşırı yağışların neden olduğu ahır çökmesine müdahale ediyoruz. Şu an için telef olan hayvanlarımız var ve kurtarma çalışmalarımız sürüyor. Operasyon tamamlandığında kesin hayvan kaybı sayısı belirlenecek" açıklamasında bulundu.

Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise, "Son üç gündür süregelen yağışlar neticesinde mandıramız çöktü ve yaklaşık 750 küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Şu an için kayıplarımızın boyutunu bilmiyoruz. Ancak sabah yapılacak sayımla zararın tam olarak ne olduğunu anlayacağız." dedi. Kurtarma çalışmaları devam ederken, bölge halkı ve yetkililer, durumun ciddiyeti karşısında endişeli bekleyişlerini sürdürüyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.