Akaryakıt devinin yeni sahipleri belli oldu! Yüzlerce istasyonuyla hizmet veriyordu

Akaryakıt devinin yeni sahipleri belli oldu! Yüzlerce istasyonuyla hizmet veriyordu
Türkiye'nin birçok şehrinde toplamda yüzlerce istasyonu bulunan dev akaryakıt şirketinin yeni sahipleri belli oldu.

Türkiye'nin birçok şehrinde toplamda 259 istasyonu bulunan Altınbaş Petrol A.Ş, 2024 yılının Ocak ayında Zeren Group Yatırım Holding'e satılmıştı.

Rekabet Kurumu tarafından onaylanan satış işlemlerinin ardından istasyonlarının devir işlemleri de kısa süre önce tamamlandı.

Türkiye'de 259 akaryakıt istasyonuyla hizmet vererek, sektörün önemli isimlerinden biri olan ALPET, Ocak ayında yapmış olduğu bir açıklama ile Zeren Group ile satış konusunda anlaşmaya vardığını belirtmişti.

Zeren Group Yatırımlarına Devam Ediyor » Ekonomik Nokta

TÜRKİYE'NİN HER KÖŞESİNDE HİZMET VERİYORLAR

2023 yılının Kasım ayında satış işlemleri konusunda masaya oturan iki şirketin başvurusunun onaylanmasının ardından, mevcut hisselerin tamamı Zeren Group’a devredildi.

Onay kararı hakkında yapılan açıklamada, Altınbaş Holding'e bağlı olan Alpet’in, 259 adet akaryakıt istasyonu ile Mersin, Aliağa, Samsun, Körfez, Kırıkkale ve Antalya'da toplamda 227.014 m3 depolama kapasitesine sahip 6 adet depolama ve dolum tesisinin işlemlerinin tamamlandığı aktarıldı.

İnşaat Tedarik Dergisi ???? on X: "Zeren Group Yatırım Holding A.Ş, Yatırımlarına Hız Kesmeden Devam Ediyor ➡ Detaylar için; https://t.co/pocqnBHd93 https://t.co/nU78Qv2cZJ" / X

ZEREN GROUP'UN SAHİBİ KİM?

Zeren Group, birçok alanda faaliyet gösteren büyük bir firmadır. Bu devralma işlemi, Zeren Group'un çeşitli sektörlerdeki geniş deneyimini ve güçlü portföyünü daha da genişletmek için gerçekleştirilmiştir.

Altınbaş Petrol ve Ticaret AŞ'nin Alpet markası altında sahip olduğu akaryakıt bayileri ve depolama tesisleri, Zeren Group'un belirlediği büyüme hedeflerine katkı sağlamak amacını gütmektedir.

Zeren Group Yönetim Kurulu Başkanı koltuğunda ise Mustafa Yiğit Zeren otururken, yönetim kurulunun tamamı aile üyelerinden oluşmaktadır.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.