Yakıt cimrisi bu aracı alan yaşadı! Hem ucuz hem de 100 kilometrede 10 TL yakıyor

Yakıt cimrisi bu aracı alan yaşadı! Hem ucuz hem de 100 kilometrede 10 TL yakıyor
Dünyaca ünlü otomotiv devi Dacia'nın ürettiği elektrikli SUV modeli 100 kilometrelik bir mesafeyi yalnızca 10 TL’ye kat ediyor.

Özellikle son yıllarda otomotiv sektöründe yaşanan büyük dönüşüm ile geleneksel içten yanmalı motorların yerini, elektrikli motorlar almaya başladı.

Dünyanın en büyük otomotiv şirketleri de bu dönüşümü ürettiği araçlarına entegre etmek, geliştirmek için çılgın bir yarışın içine girdi.

Bu kapsamda dünyaca ünlü otomotiv üreticisi Dacia, Türkiye’de de satışa sunduğu Spring modeli ile sürücülere eşsiz bir deneyim sunuyor.

Otomotiv sektöründe elektrikli motor dönüşümü kapsamında üretilen ve piyasada satışa sunulan Dacia Spring, göz alıcı tasarımı ve özelliklerinin yanı sıra, düşük enerji maliyeti ile araç sahibi olmak isteyenlerin gözdesi olmuş durumda.

100 KİLOMETREDE 10 TL YAKIYOR

Konu yakıttan tasarruf etmek olunca otomobil kullanıcılarının yeni gözdesi olan Dacia Spring, hem ekonomik hem de çevre dostu bir seçenek olarak görülüyor.

Elektrikli motora sahip olan araçlar, içten yanmalı motorlara göre daha verimli bir sürüş sunarken, özellikle ülkemizde ardı ardına zamlanan akaryakıt fiyatlarından dolayı da eldeki en akıllıca seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Yakıt cimrisi olan Dacia Spring, 100 kilometrelik bir yolculuğu ortalama 10 TL gibi inanması güç bir maliyetle tamamlayarak araç sahiplerinin cebini de düşünüyor.

HIZLI ŞARJ

Dacia Spring, hızlı şarj özelliği sayesinde çok kısa bir sürede bataryasını doldurabiliyor. Şarj istasyonunun kapasitesine bağlı olarak tam dolum süresi değişiklik gösterse de ortalama olarak 1 veya 2 saat arasında bataryasını tam şekilde dolduruyor.

Uzun yolculuklarda da etkili olabilmesi için tasarlanan bu araç, tam dolu batarya ile yaklaşık 300 kilometre yol gidebiliyor.

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

ekran-alintisi-jpg11.jpg

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.