Meyvelerin Kralı olarak biliniyor 1 ayda vücudu zımba gibi yapıyor! Kapalı alanlarda yenmesi yasak

Meyvelerin Kralı olarak biliniyor 1 ayda vücudu zımba gibi yapıyor! Kapalı alanlarda yenmesi yasak
1 aylık demir ihtiyacını 1 günde karşılıyor: Halk arasında 'Meyvelerin Kralı' olarak biliniyor

Durian meyvesi, kendine has aroması ve tadıyla tanınan egzotik bir meyvedir. Genellikle Güneydoğu Asya'nın özgüsü olarak kabul edilir ve Malezya, Endonezya, Tayland ve Filipinler gibi bu bölgedeki birçok ülkede popülerdir. Türkiye'de ise pek yaygın değil ancak durian meyvesinin sağlık faydalarını keşfedenler, pazarlarda ve manavlarda aramaya başladı.

Meyvesi iri ve dikenli, açılması zor kalın, sert bir kabuğa sahip olan Durian meyvesinin kabuğun içinde kremsi, sarımsı içle dolu birkaç bölümü bulunuyor. İçli bölüm, hafif lifli bir dokuya sahip, tatlı ve yumuşak olan meyvenin tadı genellikle tatlı, tuzlu ve hafif acıdır.

ekran-goruntusu-2024-04-22-135307.png

Durian, vitaminler, mineraller ve lif açısından zengin, son derece besleyici bir meyvedir. Bazı bölgelerde, güçlü kokusu nedeniyle durian'ın toplu taşıma araçlarına, otellere ve diğer kapalı alanlara girmesi yasaklandı.

Bu güçlü aromaya rağmen, durian'ın eşsiz tadını ve sağlık yararlarını takdir edenler arasında popülerliği devam etmektedir. Güneydoğu Asya mutfağında tatlılar, şekerlemeler ve diğer yemeklerde sıkça kullanılan durian aynı zamanda taze olarak da tüketilmektedir.

ekran-goruntusu-2024-04-22-135321.png

Manganez açısından zengin olan durian meyvesi, güçlü bir antioksidan olmasını sağlar. Vücudun günlük demir ihtiyacını bir günde karşılamaya yardımcı olarak kırmızı kan hücrelerinin üretimini destekler. Ayrıca, uzun süreli uykusuzluk çeken kişiler için uygun bir atıştırmalık olabilir ve yatmadan bir saat önce tüketilebilir.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.