Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim dayatmasını masum bulmuyorum

Erdoğan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taksim dayatmasını masum bulmuyorum
1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'ne günü dolayısı ile açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan işçileri tebrik etmesinin ardından Takim'deki kısıtlamalara ilişkin de konuştu.

Erdoğan, Taksim Meydanı'nda herhangi bir kutlama ve yürüyüşün yapılmasına getirilen yasağa ilişkin "Taksim dayatmasını masum bulmuyorum" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı yemekte yaptığı konuşmada 1 Mayıs kutlamaları, işçi maaşlarıyla ilgili yapılanlara değindi.

İşçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü tebrik ettiğini söyleyen Erdoğan "Helal rızık peşinde koşan işçilere selamlarımı iletiyorum. Emek veren işçilerimize Allah razı olsun diyorum." dedi.

1 Mayıs gününün kavga ve çatışmanın sembolü haline getirildiğini söyleyen Erdoğan, 1 Mayıs gününü 2009 yılında resmi tatil ilan ettiklerini 2010 yılında Taksim'de kutlamalara izin verdiklerini ancak yine de muhalefet ve bazı marjinal gurupların 1 Mayıs kutlamalarına gölge düşürmeye çalıştıklarını söyledi.

Taksim Meydanı'nın kutlamalara uygun bir alan olmadığını belirten Erdoğan yapılan dayatmaları doğru bulmadığını vurguladı.

Erdoğan İstanbul'da yapılacak 1 Mayıs kutlamaları için 40 ayrı güzergah belirlendiğini izin verilenlerin dışında yürüyüş ve miting düzenlemenin iyi niyetli olmayacağını söyledi.

Erdoğan terör örgütlerine zemin oluşturulmamasını isteyerek sendikaları ve sivil toplum örgütlerini 1 Mayıs atmosferinden uzak durmaya davet etti. milyonu aşkın memurumuzun aylıklarında düşüş yaşandı.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.