Ünlü otomotiv devi iflas etti! Duyanların ağzı açık kaldı

Ünlü otomotiv devi iflas etti! Duyanların ağzı açık kaldı
Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz, yükselen enflasyon ve alım gücünün azalmasıyla birlikte şirketler maliyet açısından zorluk çekerek iflasa sürükleniyor.

Yaşanan bu zorlu ekonomik şartlar içinde şirketler maliyetlerini karşılayamaz hale gelerek ya küçülmeye ya da iflas başvurusunda bulunmaya mecbur kalıyor.

Bu sefer ki iflas başvurusunda bulunan şirket ünlü otomotiv devi oldu. ABD merkezli olan kamyon üreticisi Lordstown Motors, Foxconn ile anlaşamayınca iflas başvurusunda bulundu.

Şirket, Tayvanlı elektronik devinin yatırım taahhütlerine uygun olmayan davranışlar gösterdiğini ve gerekli olan şartlara uymadığı konusunda iddia da bulunarak 170 milyon dolarlık yatırım anlaşmasına uymadığını ve dolandırıcılık yaptığını öne sürdü.

Lordstown Motors shares jump on early demand and robust hiring to build EV pickup

Foxconn, Lordstow Motors’a 52,7 milyon dolarlık yatırım yapmıştı ancak şirketin beklentilerini karşılamadığı gerekçesiyle yapmış olduğu yatırımları geri çekti. Bu durum ise doğrudan şirketin iflas sürecine girmesine neden oldu.

Lordstown Motors | Electrek

LORDSTOWN, FOXCONN’U DOLANDIRICILIKLA SUÇLANIYOR

Lordstown Motors, Foxconn’u dolandırıcılıkla suçluyor ve iflas başvurusunda bulunarak kendini satışa çıkardı. Şirketin yaşadığı mali sorunlar ve Foxconn ile yaşadığı bu olumsuzluklar nedeniyle geleceğinin nasıl bir hal alacağı belirsizliğini koruyor.

ELEKTRİK ARACININ GELECEĞİ NEDENİYLE ENDİŞE ARTIYOR

Lordstown Motors'un iflas sürecine girmesi, elektrikli araç endüstrisindeki belirsizlikleri artırıyor. Şirketin yaşadığı zorluklar, sektördeki diğer şirketleri de etkileyebilir ve otomotiv piyasasının geleceğine dair endişelerin yaşanmasına büyük bir ihtimal veriyor.

Çin Halkını Köle Gibi Çalıştıran Dev Şirket: Foxconn - Webtekno

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.