Türkiye'de kapış kapış satılıyor! O çayda yasaklı madde tespit edildi!

Türkiye'de kapış kapış satılıyor! O çayda yasaklı madde tespit edildi!
İtalya Sağlık Bakanlığı, Türkiye’de ithal edilen poşet çaylarda yasaklı madde tespit edildiğine dair güvenlik uyarısı yayınladı.

İtalyan Sağlık Bakanlığı’nın yayınlamış olduğu uyarıda yapılan açıklamada, poşet çayın içerisinde zayıflama etkisi olan ilaçların da bulunduğu ve ürünün Meridetox Tea Premium markasına ait olduğu ifade edilirken aynı zamanda bahsi geçen çayın çeşitli e-ticaret sitelerinde satıldığı da belirtildi.

Picture background

İtalyan makamları ise ürünü 15 Nisan 2024 tarihinde Avrupa Gıda ve Yem Hızlı Uyarı Sistemine bildirdi ancak tüketici uyarısı dün itibariyle yayınlandı.

Meridetox Tea Premium çayının içerisinde zayıflama etkisine sahip bir madde olan sibutamin olduğu ama bu maddenin gıda ürünlerinde ve gıda takviyelerinde kullanımının yasak olduğu, Avrupa İlaç Ajansı tarafından yapılan bir değerlendirme sonucunda, bu ilacın potansiyel risklerinin faydalarından ağır basmadığı sonucuna varıldı.

2010 YILINDAN İTİBAREN YASAKLANDI

Bu nedenle, Avrupa Birliği, 2010 yılında sibutramin içeren ilaçların tüm pazarlama izinlerini askıya aldı.

Picture background

SİBUTAMİN NEDİR?

Sibutramin, kilo vermede, verilen kilonun korunmasında ve obezite tedavisinde kullanılan bir ilaçtır. İlaçlarda, sibutramin hidroklorür monohidrat şeklinde kullanılır. Ticari adı ABD'de Meridia, Avrupa'da ve diğer ülkelerde ise Reductildir. Abbott Laboratuvarları tarafından üretilmektedir.

Sibutramin, tokluk hissi vermesi ve enerji açığa çıkarmasıyla bilinir; amaç, mutluluk hormonu serotonin oranını yükselterek tokluk hissi vermektir. Kronik kalp hastalıkları, çarpıntı, tansiyon, böbrek hastalıkları, ruh hastalıkları gibi birçok yan etkisi vardır. Yüksek dozu ölüme bile götürebilir. Kardiyovasküler yan etkilerden dolayı ülkemizde yasaklanmıştır.

Picture background

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.