Murat Muratoğlu: İflas edecekler

Murat Muratoğlu: İflas edecekler
Murat Muratoğlu, 'iflas edecekler' diyerek kara haberi verdi.

Ünlü ekonomist Murat Muratoğlu, Türkiye’deki acı tabloya ilişkin iflas haberlerini verdi.

Türkiye’de enflasyonun yüzde 70’lere faizlerin ise 60'a dayandığı ortamda kredi kartı faizleri rekor kırıyor. Kredi faizlerindeki dev artışlar, iş verenleri kötü etkilerken, kredileri ödemeyen şirketler ise iflas bayrağını çekti.

İFLAS SAYISINDA DEV ARTIŞ

2022 yılında 23 bin 301 olan iflas eden şirket sayısı, 2023 yılında yüzde 30 yükseliş kaydederek, 30 bin 301'e yükseldi. 2023 yılında tasfiye süreci gerçekleşip kapanan şirket sayısı da 2022'ye göre yüzde 14,1'lik artışla 25 bin 235'e yükseldiği duyuruldu. 2023 yılındaki bu artışın 2024 yılında zirve yapılması ise ön görülüyor.

iflas-edecekler.jpeg

TÜRKİYE'DE EKONOMİK KRİZ

2020 yılında başlayan pandemi ile beraber ekonomik kriz dünya genelini etkisini altına aldı. Bu kriz neticesinde pek çok şirketler iflas haberleri peş peşe gelmeye başladı. Son dönemde ise Türkiye ekonomisinde yaşanan kriz şirketleri olumsuz anlamda etkiledi.

MURATOĞLU: İFLASLAS EDECEKLER

Pek çok ünlü firmaların iflas haberleri gündemde yer ediniyor. Bu durum ise pek çok firmada tedirginliğe yol açtı. Peki iflaslar devam edecek mi? Ünlü ekonomist Murat Muratoğlu, acı tabloyu açıkladı. Muratoğlu, “Şirketler iflas edecekler. Yapacak bir şey yok. Türkiye işte 5 yıl önce resmi olarak aslında iflas etti. Örneğin ayakkabı şirketi maaşları ödeyemiyor, ürettiklerini satamıyor satamayınca bankalara kredi borcunu ödeyemiyor ve ayakkabı şirketi iflas ediyor” dedi.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.