Mert Başaran kısa yoldan zenginliğin formülünü açıkladı: Yeni başlayanlar bunları alın

Mert Başaran kısa yoldan zenginliğin formülünü açıkladı: Yeni başlayanlar bunları alın
Ünlü ekonomist Mert Başaran, yeni başlayan yatırımcılara 'al' tavsiyesi verdi.

Milyonlarca yatırımcı varlıklarını değerlendirmek için farklı yatırım araçlarına yöneliyor. Dolar, altın, bitcoin ve borsa bunlardan biri oldu. Ancak bazı yatırımcılar ise yatırım yaparken elindeki varlıklardan olabiliyor.

Doğru yatırım yapmak ise bu zamanlarda bilgi ve birikim isteniyor. Bu noktada uzman isimlerin görüşleri ise altın değerinde bakılıyor. Ünlü ekonomist Mert Başaran, yeni başlayan yatırımcılara kritik uyarıda bulundu.

BAŞARAN: BU FONU ALIN

Başaran, yeni yatırımcılara ‘borsaya girmeyin’ uyarısında bulunarak, o yatırım aracını işaret etti. Başaran, "Yeni başlayanlar, sizin gidip yatırım fonu veya hisse senedi fonu almanız gerekiyor. Küçük yatırımcıya borsada hisse almasını istemiyorum” dedi.

2286208-620x349-001.jpg

FON NEDİR?

Fon, yatırımcıların bir araya gelerek ortak bir fon oluşturdukları ve bu fonun profesyonel bir yönetici tarafından yönetildiği yatırım aracı olarak biliniyor. Bu fonlar genellikle hisse senedi, tahvil, gayrimenkul gibi farklı varlıklara yatırım gerçekleştirir ve yatırımcılara bu varlıklardan elde edilen kar payı veya faiz geliri dağıtılır.

dolar-tl-haftaya-nasil-basladi.jpg

BÜYÜK KAZANÇLAR SAĞLIYOR

Fonlar genellikle riskleri dağıtmak, portföyü çeşitlendirmek ve uzman bir yönetici tarafından yönetilmek gibi avantajlar sağlıyor. Yatırımcılar fonlara katılarak küçük miktarlarla büyük yatırımlara ulaşabiliyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.